Umiliți la cozi. Un clujean era să leșine la votare, în Între Lacuri

Umiliți la cozi. Un clujean era să leșine la votare, în Între Lacuri

Clujenii veniți să voteze în cartierul Între Lacuri au fost ținuți în soare la coadă multă vreme din cauza organizării proaste.

Copiii și pensionarii au fost cei mai afectați, însă și un bărbat matur aflat la coadă nu a mai rezistat, i s-a făcut rău și a început să vomite în curtea Grădiniței Degețica, unde erau amplasate două secții de votare. În cele din urmă și-a revenit, nemaifiind necesară intervenția medicilor.

Pentru că imobilul de pe str. Târnavelor în care se desfășura votarea avea un coridor îngust, majoritatea celor care se aflau la coadă nu puteau să intre în clădire, la umbră. Istoviți de stat la soare, oamenii – mai ales cei cu copii - au început să se certe cu cei din comisie, dar și între ei.  

Pe de altă parte, împărțirea pe secții s-a dovedit a fi disproporționată față de numărul real al votanților, cetățenii de pe strada Dunării nr. 0 - 49 (cu intrare în dreapta) și de pe alte trei străzi fiind mult mai numeroși decât cei de pe str. Tulcea (cu intrare prin stânga).

O altă neregulă semnalată de votanți a fost întrebarea care li se punea după scanarea actului de identitate. “Nu mi se pare normal să te întrebe dacă vrei buletine de ambele feluri; practic, în acest fel ți se sugerează să nu votezi și pentru referendum”, a menționat o votantă de la Degețica.   

Comenteaza