Un candidat clujean vrea să pună plăcuţe trilingve pe Palatul Parlamentului

Un candidat clujean vrea să pună plăcuţe trilingve pe Palatul Parlamentului
Nu, nu este un candidat UDMR şi nici măcar etnic maghiar. Cel care doreşte să pună plăcuţe trilingve pe Casa Poporului este unul dintre cei mai importanţi candidaţi ai USR.

Prezent la o dezbatere electorală organizată de un grup civic într-un cunoscut club clujean, deschizătorul listei de candidaţi ai USR pentru Senat, fostul jurnalist Mihai Goţiu a afirmat că formaţiunea pe care o reprezintă susţine montarea de plăcuţe bilingve la intrările în municipiul Cluj-Napoca. „Noi suntem de acord cu aplicarea plăcuțelor bilingve în Cluj-Napoca, în română și maghiară. Ba chiar susținem acest demers.Trebuie știut că legea nu interzice amplasarea plăcuțelor bilingve, ci doar obligă ca ele să fie aplicate în localitățile în care o etnie depășește 20% din totalul populației", a spus Goţiu, după care a plusat, propunând, spre amuzamentul asistenţei, ca pe Palatul Parlamentului să fie amplasate plăcuţe trilingve.

Temându-se că afirmaţia sa ar fi putut fi luată ca o simplă glumă, candidatul USR Cluj a revenit, ulterior, cu explicaţii suplimentare pe site-ul organizaţiei locale, susţinând că el a făcut o propunere cât se poate de serioasă. „Să fie clar, propunerea pe care am făcut-o, de montare a plăcuțelor în limbile minorităților pe Casa Poporului, nu a fost o glumă de detensionare a atmosferei: e un lucru cât se poate de serios și, zic eu, că măcar după o sută de ani de la Unire, n-ar strica să respectăm ceea ce s-a semnat pe 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia", a scris Goţiu.

 

Etichete
Comenteaza