Un clujean, între propunerile PSD pentru Educaţie

Un clujean, între propunerile PSD pentru Educaţie

Social democrații se reunesc vineri în ședința Comitetului Executiv Național pentru a discuta propunerile pentru Educație și Interne și pentru a stabili ultimele detalii organizatorice ale Congresului PSD de sâmbătă. 

Conform unor surse din PSD, citate de Digi24.ro, Viorica Dăncilă are în vedere trei propuneri pentru Educație, din care social democarații vor alege în ședința CEx viitorul ministru. Două dintre propuneri sunt susținute de organizația București, organizație din care provenea fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Cele două propuneri sunt Ioana Neacșu, inspector general, în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București și Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației. De asemenea, este luat în calcul și Radu Szekely, fost consilier al ministrului Ecaterina Andronescu. Szekely este fondator al Școlii Finlandeze din Sibiu și expert în educație la Comisia Europeană. PSD l-ar lua în calcul și pe Valentin Cuibus, inspector școlar în județul Cluj, însă este posibil ca acesta să refuze propunerea.

Pentru Ministerul de Interne, aceleași surse susțin că va fi propus pentru un mandat plin secretarul general al PSD, Mihai Fifor. 

Clujul a ami avut un ministru al Educaţiei în Guvernul Tăriceanu (29 decembrie 2004 - 10 noiembrie 2005), pe psihologil şi profesorul universitar din cadru UBB, Mircea Miclea. 

Comenteaza