Un lider naţional recunoaşte. Motivul uluitor pentru care USR participă la alegerile parlamentare

Un lider naţional recunoaşte. Motivul uluitor pentru care USR participă la alegerile parlamentare
Potrivit unui vicepreşedinte naţional, fosta Uniune Salvaţi Bucureştiul (USB) s-a extins la nivelul întregii ţări şi participă la alegerile parlamentare doar pentru a-şi conserva mandatele de consilieri obţinute în capitală pe 5 iunie.

„Partidul s-a extins la nivel naţional pentru că legea ne obligă să participăm la două rânduri de alegeri. Dacă nu ne obliga legea, ne-am fi dezvoltat altfel, probabil am fi consolidat Bucureştiul. Dacă n-am participa la două rânduri de alegeri, am fi desfiinţaţi şi am pierde 54 de consilieri pe care îi avem în Bucureşti", a recunoscut cu seninătate vicepreşedintele USR, Roxana Wring, consilier general al capitalei.

Întrebată dacă o asemenea declaraţie nu va demobiliza activiştii pe care formaţiunea şi i-a achiziţionat în teritoriu, Wring a spus că nu face „declaraţii politice", preferând să spună adevărul, chiar dacă acesta ar putea deranja.

Organizaţia clujeană a noului partid şi-a ales conducerea, preşedinte fiind ales şeful Asociaţiei pentru Protecţia Urbanistică a Clujului, Elek Levente. El a precizat că, urmare a ocupării noii funcţii politice, va demisiona de la conducerea asociaţiei - în care va rămâne simplu membru - din cauza a ceea ce el a numit o „incompatibilitate nu legală, ci morală".

Unul dintre cei cinci vicepreşedinţi ai organizaţiei, responsabil cu resursele umane va fi cunoscutul actor Bogdan „Bob" Rădulescu. În acest moment, USR se află în faza strângerii celor aproape 200.000 de semnături necesare înscrierii în competiţia electorală şi, potrivit lui Wring, nu e o sarcină tocmai uşoară.

„Membrii noştri au job-uri, lcurează de la 9 la 17 şi fac politică în timpul liber, de aceea va fi farte greusă strângem semnăturile. Noi nu avem, ca celelalte partide, oameni plătiţi să facă asta sau directori de instituţii, care îşi pun toţi angajaţii să semneze", a explicat Wring. Organizaţia clujeană are o ţintă de 8.300 de semnături şi reprezentanţii săi spun că au început deja treaba.

Cu totul inedită este procedura USR Cluj de selectare a candidaţilor pentru parlament. „Aşteptăm să primim sugestii din partea clujenilor privind persoanele de care doresc să fie reprezentate în parlament. Vrem să trimitem în parlament exact oamenii pe care şi-i doresc clujenii", a spus Elek. El susţine că filiala clujeană a partidului lui Nicuşor Dan apreciază drept eligibile o poziţie de senator şi două de deputat.

Numai că persoanele care doresc să candideze pe listele USR trebuie să îndeplinească o serie de criterii de integritate. „Sunt aceleaşi criterii pe care le impunem şi simplilor membri de partid. Noi nu primim în partid traseişti politici, condamnaţi penal, oameni care au avut funcţii de conducere în instituţii de stat şi oameni care au orice fel de datorii", a spus Wring.

Potrivit responsabilului cu extinderea în Regiunea Nord-Vest, Stelian Ene, există, totuşi, o portiţă deschisă şi pentru cei care provin din alte partide. „Pot fi primiţi simpli membri ai altor partide, care n-au avut niciun fel de funcţie nici în partid, nici de altă natură - parlamentar, consilier, primar - şi doar cu recomandarea altui membru USR", a explicat Ene.

Etichete
Comenteaza