Un nou ministru al „guvernului” PDL iese la atac la Cluj

Un nou ministru al „guvernului” PDL iese la atac la Cluj
Fostul consilier al premierului Emil Boc, Andreea Paul, analizează cifrele guvernului Ponta şi conchide că USL ar fi „bolă lungă, moarte sigură”.

8 Ministru al Economiei în guvernul din umbră al PDL, Andreea Paul a prezentat, la Cluj, ceea ce consideră a fi bilanţul primelor opt luni ale guvernului Ponta II. Analizând parametrii execuţiei bugetare, fosta consilieră a premierului clujean a ajuns la concluzia că guvernul USL ar fi unul de trântori. Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a cerut demisia premierului Victor Ponta din cauza... francezilor.

Primul parametru atacat a fost deficitul bugetar, despre care Paul spune că ar fi crescut cu 11,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. „Veniturile bugetare totale au fost de 131 miliarde de lei, iar cheltuielile de 139 miliarde de lei. Aşadar, guvernul USL a creat în primele opt luni de guvernare un deficit de opt miliarde de lei. Luna cu trântorii USL şi miliardul de lei datorie în plus. La un calcul simplu, asta înseamnă cam 215 milioane euro pe lună. Înseamnă că în fiecare zi de guvernare USL românii trebuie să mai plătească câte o datorie de 7,2 mil euro pe care Ponta o cheltuie pentru a-şi alimenta incompetenţa şi mafia din împrumuturi", a afirmat Paul.

Ea a mai afirmat că, dacă cheltuielile cu investiţiile au scăzut cu 13%, în schimb au crescut cheltuielile cu personalul bugetar cu 15%. „Un buget care pune accent pe cheltuielile aparatului birocratic în detrimentul investiţiilor nu duce la creştere economică sustenabilă pe termen lung. Nu duce la crearea locurilor de muncă, ci la sufocarea afacerilor, la sărăcirea românilor", a explicat Paul. Fostul consilier al lui Boc a mai afirmat că inclusiv banii europeni intraţi în „buzunarul public" ar fi scăzut cu 4%, aducând România pe ultimul loc în Europa din acest punct de vedere. Totuşi, ea n-a contestat afirmaţiile puterii potrivit cărora banii europeni intraţi efectiv în România în prima parte a acestui an ar fi depăşit totalul fondurilor atrase în cei trei ani şi jumătate de guvernare PDL, gradul de absorbţie ajungând la 24%, dar spune că guvernul îşi arogă merite care nu-i aparţin. „E lipsit de fair-play ca guvernul să se laude cu eforturile sectorului privat. Fondurile europene atrase de sectorul privat se datorează eforturilor privaţilor şi condiţiilor favorabile create de guvernul Boc. Relevant este ce a intrat în buzunarul bugetului public, iar în acest buzunar au intrat mai puţini bani decât în aceeaşi perioadă a anului trecut", a afirmat Paul.

„Ministrul" lui Predoiu am mai afirmat că investiţiile străine au coborât sub un miliard de euro, cu o treime sub nivelul de acum un an şi că evaziunea fiscală a ajuns la 14% din PIB, iar asta ar reprezenta doar „ceea ce se vede la suprafaţă". „14% e mai mult decât bugetul cumulat al Educaţiei şi Sănătăţii. În 2011 evaziunea a scăzut, pentru ca în 2012 - când, în cea mai mare parte, la guvernare a fost USL - să crească cu patru miliarde de lei. Aceşti bani s-au dus tot în buzunarele mafiei USL. Dacă USL ar fi avut intenţia reală de a câştigă bătălia cu evaziunea, ar fi putut obţine câte un miliard de euro pe an, în plus la buget fără eforturi majore", a spus Paul.

Ea susţine că inclusiv beneficiile creşterii economice ar fi deturnate de actualii guvernanţi. „Avem creştere economică, firavă, de până în 2%, dar drumuri, şcoli, spitale mai bune nu avem. În schimb avem taxe noi şi impozite majorate. Trântorii USL muncesc din greu la fabrica de taxe şi impozite pentru a-şi susţine mafia, incompetenţa şi campionii în lipit afişe electorale, recompensaţi şi cuibăriţi în instituţiile statului. Avem 40.000 mai mulţi şomeri şi zeci de mii de firme în insolvenţă. USL e boală lungă, moarte sigură. Investiţiile scad puternic, şomajul creşte, taxele ne inundă odată cu incompetenţa actualului guvern, evaziunea înfloreşte, afacerile private sunt blocate, iar companiile de stat pierd masiv sub povara politizării. Sunt realităţile pe care USL refuză să le recunoască", a conchis Paul.

Daniel Buda mai cere o dată demisia guvernului

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a găsit în poziţia sceptică a guvernului francez faţă de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen un nou motiv de a cere demisia premierului Victor Ponta. „Cer demisia de îndată a lui Victor Ponta şi a întregului guvern pentru incapacitatea de a gestiona în mod coerent şi corect interesele României. Franţa, unde se află la putere socialiştii, prieteni ai lui Victor Ponta, au spus «Nu» intrării României în spaţiul Schengen. Este un eşec pe care Ponta trebuie să şi-l asume şi care trebuie să ducă în mod clar la plecarea acestuia din fruntea guvernului. Dacă nici la socialiştii lui din Franţa nu are trecere, atunci cum o să aibă trecere la Merkel?", a declarat Buda. Nu aceleaşi aprecieri le are democrat-liberalul clujean faţă de eşecurile repetate ale cabinetelor Boc în privinţa acceptării României în spaţiul european fără frontiere. „Niciodată, pentru că guvernul Boc a îndeplinit toate condiţiile tehnice pentru aderarea la Schengen", a răspuns Buda întrebării de câte ori a demisionat Emil Boc din fruntea guvernului în urma ratărilor succesive a mai multor termene de aderare.

 

 

Comenteaza