Un nou președinte pentru USR Cluj-Napoca. Cine este și ce își propune

Un nou președinte pentru USR Cluj-Napoca. Cine este și ce își propune
| Foto: Facebook.com/iakob.attila

Membrii USR din Cluj-Napoca și-au ales, sâmbătă, noua conducere a organizației.

Iakob Attila, fostul vicepreședinte al USR Cluj-Napoca a câștigat alegerile interne în fața Romanei Harosa și a lui Ibraim Eden Yasin, devenind astfel noul președinte al organizației municipale. Attila i-a luat locul IT-istului George Trif, care a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe noul lider al USR Cluj-Napoca pentru a afla ce își propune acesta, din noua sa funcție. „Astăzi a fost ales noul președinte și Biroul Local, care va gestiona pe viitor problemele administrative, respectiv promovarea programului de guvernare și a politicilor publice ale USR pe care ni le-am asumat în campanie și în proiectul de guvernare locală. 

În primul rând, funcția de președinte are o bicefalitate, o dualitate, administrarea internă și promovarea programului de guvernare. Acum, primul pas pe care l-aș face este o repornire a acestei inițiative a USR, de a-și implementa programul de guvernare, de a comunica mai eficient în spațiul public și o strângere a legăturii între mediul civic și mass-media din Cluj-Napoca”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ, Iakob Attila.

Noul președinte al USR Cluj-Napoca, în vârstă de 38 de ani, este cercetător al Universității Babeș-Bolyai și istoric în științe umaniste.

Duminică, 7 februarie, au loc alegerile interne din filiala județeană a USR Cluj, unde pentru postul de președinte se luptă actualul lider al organizației, Cătălin Sălăgean și avocatul Radu Chirilă.

Comenteaza