Un parlamentar clujean de Opoziţie acuză: USL a abrogat pragul de 10% din valoarea contractelor din licitaţii

Un parlamentar clujean de Opoziţie acuză: USL a abrogat pragul de 10% din valoarea contractelor din licitaţii
Un parlamentar clujean de Opoziţie acuză: USL a abrogat pragul de 10% din valoarea contractelor din licitaţii prin acte adiţionale, fapt care se traduce prin costuri mai mari pentru Stat şi lucrări publice blocate.

Abrogarea deciziei din 2010 de a limita la 10% din valoarea contractului a actelor adiţionale prin care se cresc preţurile unor lucrări cu bani publici este "o gravă eroare premeditată a USL", spune senatorul PDL Alin Tişe, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. "Aceasta se traduce prin costuri mai mari pentru stat, contestaţii şi lucări publice blocate", adaugă el.

Alin Tişe a prezentat că acest ordin e un demers care poate produce o gaură imensă pentru bugetul de stat. Măsura a fost luată de PDL în anul 2010 pentru că firmele aveau obiceiul de a veni la licitaţie cu preţuri sub nivelul lucrării, mizând pe ideea că vor fi majorate după ce vor semna contractul, sau pe parcursul lucrărilor prin acte adiţionale.

"Ordinul MDRAP prin care se abrogă decizia ministrului PDL din anul 2010, prin care se limita la 10% din valoarea contractului a actelor adiţionale este un alt jaf premeditat al USL", spune Tişe. "Li se oferă firmelor de construcţii posibilitatea de a cere prin acte adiţionale sume importante de bani, care pot depăşi chiar costul integral al lucrării. Se vor putea atribui mai uşor lucrări fără licitaţie. De vreme ce oricine poate să se prezinte cu un preţ foarte mic pentru o lucrare, se mizează pe faptul că va câştiga uşor diferenţa bani prin actele adiţionale. Vom avea multe contestaţii pentru licitaţii şi vor apărea blocaje în implementarea proiectelor. Solicit Ministrului Dragnea să prezinte public această decizie semnată de un secretar de stat şi să prezinte avantajele acestei măsuri, bineînţeles, dacă acestea există".

Comenteaza