Un parlamentar de Cluj ar putea candida la preşedinţia USR. "Am făcut greşeli de comunicare în ce-l priveşte pe Dacian Cioloş"

Un parlamentar de Cluj ar putea candida la preşedinţia USR.
Parlamentarul consideră că partidul trebuie să fie un organism viu, unde să se creeze dezbatere.

USR urmează să-şi aleagă noua conducere în cadrul primului Congres al formaţiunii care va avea loc în 12-14 mai la Cluj. Deocamdată, la preşedinţia partidului şi-a anunţat candidatura doar actualul lider, Nicuşor Dan. În mediul politic s-a vorbit şi de faptul că ar putea candida la şefia partidului şi Clotilde Armand sau Cristian Ghinea, dar aceştia încă nu şi-au depus oficial candidaturile, iar Clotilde Armand ar opta mai degrabă pentru un post de vicepreşedinte.

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a declarat pentru ZIUA de CLUJ că va candida la Congresul din mai pentru un post de vicepreşedinte al partidului, dacă va avea sprijinul organizaţiei din Cluj, dar a precizat şi faptul că ar putea candida chiar la funcţia de preşedinte al formaţiunii.

"Aş fi deranjat dacă la congres nu ar fi încă una, două candidaturi. Ar fi sănătos pentru un partid tânăr să nu arate ca PSD-ul sau ca PNL-ul, cu candidaţi unici. O spun foarte ferm. Dacă nu-l contracandidează nimeni pe Nicuşor Dan, voi candida eu la funcţia de preşedinte. Doar pentru idea de a crea viziuni, de a crea dezbatere, de a fi un organism viu. Nu poate un partid atât de tânăr să vină cu un singur candidat. Nu pentru că aş vrea să fac front în partid, ci pentru sănătatea partidului, pentru că e important să avem mai multe puncte de vedere în partid, nu doar unul singur", a fost de părere Emanuel Ungureanu.

Deputatul clujean crede că cei din USR ar trebui să fie uniţi în primul rând de proiecte şi nu de doctrine. "Eu cred că a trecut vremea ipocriziei. România nu are autostrăzi, noi trebuie să ne aliem pentru idei, pentru proiecte, cred că vremea doctrinelor a apus într-o tară în care este un asemenea haos", spune Emanuel Ungureanu.

Ungureanu mai afirmă că în USR este nevoie de oameni de calitate, precum Dacian Cioloş şi că partidul a făcut greşeli de comunicare în ce priveşte persoana fostului premier.

"Eu consider că noi, USR-ul, am comis foarte multe greşeli de comunicare publică în ceea ce priveşte persoana sa. Dacian Cioloş a spus că deocamdată nu mai este interesat de USR, ce se va întâmpla în viitor nu ştim. Eu cred, ca principiu, că avem nevoie, noi, USR-ul, pe lângă entuziasmul care ne caracterizează, avem nevoie de oameni de calitate, cu personalitate puternică, ca Dacian Cioloş şi eu voi susţine permanent ca el şi oameni de calitatea lui, din echipa care a condus România câteva luni, să fie parte din USR. Din punctual meu de vedere, este sensul unic pentru ei, nu au altă formaţiune în care ar putea să se manifeste, sigur, din cele existente. Ei au libertatea să-şi creeze o altă formaţiune cu care noi să ne aliem, să colaborăm", a arătat deputatul Emanuel Ungureanu.

 

 

Comenteaza