Video Foto Ungaria ne vrea în Spațiul Schengen. Anunțul făcut de Viktor Orban, la Cluj

Ungaria ne vrea în Spațiul Schengen. Anunțul făcut de Viktor Orban, la Cluj

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că mulţumeşte României în numele țării sale pentru că este capabilă să apere graniţele Uniunii Europene (UE), motiv pentru care merită să facă parte din zona Schengen.

"Profit de această oportunitate pentru a mulţumi României. În anii care au trecut, România a apărat în mod considerabil graniţele UE, lucru important atât pentru Ungaria, cât şi pentru România, astfel că atât din Est, cât şi din Sud am putut să contăm întotdeauna pentru România.

Atunci când România îşi apăra propriile hotare, apăra şi Ungaria. Modul în care în ultimii patru ani s-a realizat apărarea frontierelor României este un argument puternic pentru ca România să facă parte din Zona Schengen", a afirmat Viktor Orban, într-o conferinţă de presă la Cluj.

El a mulțumit României pentru eforturile depuse pentru apărarea granițelor. "Acesta este un fapt: România a dovedit, într-o perioadă dificilă, că este gata, este capabilă să apere graniţele externe ale Schengen şi este clar că merită să devină membră a Schengen. Încă o dată, în numele Ungariei îi mulţumesc României pentru ceea ce a făcut", a adăugat premierul maghiar.

Premierul Ungariei vizitează, în perioada 8-10 mai, mai multe localităţi din Transilvania, la invitaţia UDMR. Viktor Orban a purtat discuţii cu studenţii de la Universitatea Sapientia, apoi a participat la un prânz de lucru cu reprezentanţi ai administraţiei locale şi cu lideri ai UDMR cu privire la alegerile europarlamentare.

Acesta va participa în 9 mai la Summit-ul UE de la Sibiu. Pe 10 mai, Orban va fi prezent la inaugurarea celei mai mari fabrici de malaxoare de furaje de la Sânpaul (judeţul Mureş), după care va vizita Academia de Hochei pe Gheaţă a Ţinutului Secuiesc, din localitatea Cârța (județul Harghita), aceasta fiind beneficiară a unor fonduri oferite de guvernul de la Budapesta, se arată într-un comunicat remis presei.

Viktor Orban a mai fost prezent la Cluj în 2017, când a participat la câteva acţiuni dedicate împlinirii a 500 de ani de la Reforma Protestantă.

Comenteaza