Ungureanu are încredere în miniştrii săi. Vezi ce spune după ce Boc a anunţat componenţa noului Guvern

Ungureanu are încredere în miniştrii săi. Vezi ce spune după ce Boc a anunţat componenţa noului Guvern
Premierul desemnat Răzvan Ungureanu spune că are încredere în noua echipă de miniştri, propusă în această dimneaţă de premierul demisionar Emil Boc, preşedinte al PDL.

"Sunt profesionişti excepţionali, oameni cu care am mai lucrat în diverse compoziţii guvernamentale sau relaţii instituţionale directe", spune el. Acesta adaugă că aşteaptă de la ei mai multe calităţi - "competenţă, profesionalis, responsabilitae, decenţă, modestie şi, foarte important, disponibilitate de dialog" pentru ca intenţiile guvernului să poată fi auzite "peste tot acolo unde există beneficiari între cetăţenii".

Ungureanu spune că nu se aşteaptă să fie schimbat din funcţie în curând. "N-am plecat în niciun caz de la principiul că urmmează să fiu schimbat. Nu voi fi în prim-ministru, în cazul în care voi primi mâine votul, care vine în fruntea Guvernului pentru a pleca. Şi vă spun aceasta pentru a vă da impresia în care eu cred, de soliditate guvernamentală şi de stabilitate politică", spune el.

Ungureanu a adăugat că, în discuţiile cu grupurile parlamentare ale partidelor care compun coaliţia de guvernământ, a spus că a accentuat trei responsabilităţi majore - "În primul rând responsabilitatea viitorului premier, care e enormă, mi-am asumat-o şi sper să nu dezamăgesc. Resposnabiltiatea fiecărui ministru în parte pentru ceea ce urmează să facă în ministerele componente ale ansamblului guvernamental. Şi că partidele sunt în egală măsură responsabile pentru modul în care această propunere de guvern urmează să-şi facă treaba".

Vezi aici garnitura de miniştri a cabinetului Ungureanu

Comenteaza