UNPR demarează, oficial, procedurile pentru despărţirea de grupurile PSD

UNPR demarează, oficial, procedurile pentru despărţirea de grupurile PSD
Liderii parlamentari ai UNPR au transmis, luni, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor o înştiinţare prin care informează că, începând din această sesiune parlamentară, doresc să aibă grup parlamentar separat de cel al social-democraţilor.

"S-a făcut, în Biroul Permanent, informarea că există dorinţa din partea UNPR (de a avea grup propriu n.r). Urmează ca să stabilească în baza procentului, vis a vis de numărul celor care trec de la grupul parlamentar comun, existent până în momentul de faţă, la grupuri parlamentare separate PSD-UNPR, să se stabilească componenţa în ceea ce priveşte Biroul Permanent şi componenţa în ceea ce priveşte funcţiile deţinute în cadrul comisiilor parlamentare şi aşa mai departe", a declarat secretarul Biroului Permanent, Niculae Mircovici.

Mircovici a explicat că procedura presupune un vot din partea plenului Camerei Deputaţilor.

"Toată discuţia de astăzi (luni-n.r) se va face sub rezerva aprobării de către plenul Camerei Deputaţilor. Va exista o aprobare a plenului Camerei asupra acestui lucru, va exista un moment de întrerupere în cadrul şedinţei Camerei, în care se va lămuri problema aceasta, efectiv a numărului de oameni care urmează să fiinţeze în grupurile respective, ca şi conduceri şi se va anunţa plenul Camerei", a mai declarat Mircovici.

În cadrul şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, UNPR va trebui să îşi desemneze reprezentanţii pentru funcţiile din Parlament care le aparţin, conform algoritmului parlamentar.

 

Comenteaza