Urmează noi restricții? Orban: "Așteptăm să vedem efectul măsurilor pe care le-am luat"

Urmează noi restricții? Orban: "Așteptăm să vedem efectul măsurilor pe care le-am luat"

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că, deocamdată, se va analiza efectul măsurilor deja luate și efectele din alte țări ale interzicerii circulației în timpul nopții. 

Întrebat despre posibilitatea impunerii de noi restricții, Ludovic Orban a precizat că autoritățile așteaptă să vadă efectul măsurilor deja luate.

De asemenea, el a indicat că trebuie văzut care sunt efectele restricţionării circulaţiei pe timp de noapte în alte ţări, menţionând că, în special, adolescenţii sunt activi după ora 23,00.

"Când vom avea ceva pe tema asta vom anunţa. Deocamdată, pe de o parte, vrem să vedem efectele în alte ţări, pentru că măsura se aplică în alte ţări. Vrem să vedem dacă există efecte în alte ţări. Ştiţi că restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte afectează mai puţin populaţia matură, în special adolescenţii sunt cei care sunt activi după ora 23,00. Dar, să vedem efectele în alte ţări. Pe de altă parte, analizăm efectele măsurilor pe care deja le-am luat, care sunt măsuri importante: trecerea învăţământului în sistem online, portul obligatoriu al măştilor, închiderea teatrelor, instituţiilor de spectacol cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor. Sunt măsuri care reduc interacţiunea socială şi care noi considerăm că vor genera efecte", a spus Ludovic Orban.

Comenteaza