USL aniversează azi doi ani. Ce spun liderii de la Cluj VIDEO

USL aniversează azi doi ani. Ce spun liderii de la Cluj VIDEO
Zi importantă astăzi pentru USL. Uniunea aniversează doi ani de la înfiinţare. Protocolul de constituire a Uniunii Social Liberale a fost semnat pe 5 februarie 2011 de liderul PSD Victor Ponta, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi de liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Zi de bilanţ la USL. Se împlinesc doi ani de la înfiinţarea alianţei care a câştigat la scor alegerile locale şi cele parlamentare din 2012 şi care se pregăteşte să câştige şi următoarele scrutine: europarlamentarele şi prezidenţialele din 2014. La Cluj, USL a avut doar succese parţiale anul trecut. A câştigat Consiliul Judeţean Cluj, dar a pierdut primăria în faţa fostului premier Emil Boc. La alegerile parlamentare din 9 decembrie, USL Cluj a obţinut 6 din cei 10 deputaţi şi 2 senatori din 4 senatori.

"A fost un succes atât la alegerile locale cât şi la parlamentare", spune preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară. "Avem aproape 70 la sută din Parlamentul României şi spun eu 70 la sută din teritoriul ţării, este o construcţie care va dăinui pentru că este puternică".

"Suntem din punctul meu de vedere la jumătatea drumului pentru că mai avem încă uin obiectiv important - câştigarea alegerilor prezidenţiale şi cred că aspectul cel mai important acum este cel administrativ", adaugă şi preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj.

Deşi protocolul de înfiinţare a fost parafat în 5 februarie, USL a fost înregistrată oficial ca alianţă politică abia la 1 septembrie 2011 la Tribunalul Bucureşti. Asta deşi cererea de înregistrare fusese depusă la începutul lunii martie, dar discutarea dosarului a fost amânată de mai multe ori.

Comenteaza