USL îl acuză pe Coroian de promisiuni demagogice după ce acesta a anunţat în sediul PDL că vrea parc industrial pentru şomerii Mechel. Nicoară: "poveşti!"

USL îl acuză pe Coroian de promisiuni demagogice după ce acesta a anunţat în sediul PDL că vrea parc industrial pentru şomerii Mechel. Nicoară:
După ce vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alexandru Coroian a anunţat în sediul PDL Cluj că instituţia vrea să deschidă un parc industrial în Luna pentru viitorii şomeri de la Mechel, USL Cluj îl acuză pe acesta de "promisiuni demagogice".

"Nu este posibil să ai 800 de oameni disponibilizați din industrie și să le propui funcționari electronici la schimb. Pentru noi este absolut evident că nu a fost vorba decât de un exercițiu de imagine și PDL a vrut să demonstreze că este preocupat de soarta celor concediați, insă displayurile șefului de la AJOFM sunt ultimul lucru de care acești oameni au nevoie acum. În completarea tăierilor de salarii și pensii ale lui Boc, reprezentanții PDL Cluj vin în ultimul moment cu soluții demagogice", a spus într-un comunicat de presă preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

"Sunt poveşti", spune şi preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, fost preşedinte al Consiliului Judeţean. "Este interesant cum cei din PDL vin acum cu povești care vizează un nou parc industrial Tetarom. În mandatul meu de președinte al CJ Cluj principala calitate a parcurilor Tetarom  a fost tocmai faptul că firmele au avut totul la dispoziție pentru a-și derula activitatea în bune condiții. PDL a avut tot timpul și toate informațiile necesare pentru a evita drama pe care cei disponibilizați o trăiesc, fiind la putere la Câmpia Turzii, la nivelul județului, dar mai ales la nivelul guvernului, unde formal Emil Boc a fost șef timp de trei ani. Zona industrială de la Câmpia Turzii nu există de câteva zile de când PDL s-a gândit că le-ar prinde bine niște funcționari electronici, ci există de zeci de ani. Dacă ar fi fost cu adevărat preocupați de soarta acestor angajați, ar fi făcut ceva până acum. Astăzi demersul lor este cel puțin neserios", adaugă Nicoară.

Amintim, Mechel a anunţat săptămâna trecută că este nevoită să disponibilizeze 800 dintre cei 1.900 de angajaţi, din cauza lipsei de comenzi. Vezi aici detalii

Vezi aici ce planuri are Alexandru Coroian cu şomerii

Comenteaza