USR cere demisiile lui Dragnea şi Tăriceanu de la conducerea Parlamentului

USR cere demisiile lui Dragnea şi Tăriceanu de la conducerea Parlamentului
USR cere demisia lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu-Tăriceanu de la conducerea celor două camere ale Parlamentului, după ce Departamentul de Stat al SUA a anunţat că îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modificările legilor justiţiei.

„USR cere coaliţiei PSD-ALDE să aleagă între izolarea României şi salvarea lui Dragnea şi Tăriceanu de închisoare. Cei doi lideri PSD-ALDE trebuie să îşi dea demisia din conducerea Parlamentului pentru a opri discreditarea instituţiilor statului român, iar această coaliţie periculoasă trebuie să renunţe la lupta împotriva justiţiei şi a statului de drept pentru a demonstra partenerilor euro-atlantici că România este o democraţie stabilă şi un furnizor de Securitate într-o poziţie geostrategică importantă", potrivit unui comunicat de presă.

„Dacă domnii Dragnea şi Tăriceanu continuă războiul împotriva justiţiei vor fi pe deplin responsabili de abandonarea parteneriatului cu UE şi NATO şi de izolarea României în plan extern", a susţinut preşedintele USR, Dan Barna, în comunicat.

Departamentul de Stat al SUA a dat publicităţii, luni, o declaraţie prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de slăbirea independenţei justiţiei în România şi cere Parlamentului să respingă propunerile care afectează statul de drept şi lupta împotriva corupţiei.

 

Comenteaza