USR: Guvernul actual este casa de mentenanţă a lui Dragnea/ Orban: Moţiunea are argumente suficient de puternice să convingă orice parlamentar

USR: Guvernul actual este casa de mentenanţă a lui Dragnea/ Orban: Moţiunea are argumente suficient de puternice să convingă orice parlamentar
Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, înaintea dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură, că actualul Guvern funcţionează ca o casă de mentenanţă pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, motivând foloseşte resursele statului pentru obiective personale.

„Guvernul actual al României este un Guvern toxic care funcţionează ca o casă de mentenanţă pentru liviu Dragnea. De un an de zile, ceea ce s-a întâmplat în România a fost ca toate resursele statului să fie folosite pentru un obiectiv personal, individual - probleme penale ale unora şi ale liderului principal al PSD", a susţinut Barna.

De asemenea, liderul USR a spus că formaţiunea, alături de cetăţenii români, reprezintă „statul paralel".

„Intrăm la dezbaterea moţiunii de cenzură şi toţi colegii de la USR purtăm pe braţ această banderolă care simbolizează statul paralel pentru că ce se întâmplă în aceste zile în România arată că există, într-adevăr, o paralelă între ceea ce înţeleg politicienii şi statul paralel, care înseamnă, de fapt, antijustiţie, lupta împotriva corupţiei, susţinerea justiţiei, şi un stat de drept. În momentul de faţă, în Parlament se discută abandonul statului de drept şi atunci, da, noi cei de la USR, alături de cetăţenii României, suntem statul real, statul paralel cu ceea ce înseamnă politicienii corupţi, care în momentul de faţă vor să transforme justiţia într-o instituţie handicapată, la cheremul majorităţii.", a adăugat Dan Barna.

În ceea ce priveşte şansele ca moţiunea de cenzură să treacă, Barna a precizat că matematica nu este neapărat în favoarea lor, dar că au încredere în subiectele care vor fi dezbătute şi în argumentele pe care le vor prezenta.

Orban: Moţiunea are argumente suficient de puternice să convingă orice parlamentar

Preşedintele PNl Ludov Orban a declarat joi, înainte de dezbaterea din plenul reunit pe marginea moţiunii de cenzură, că PNL va continua să lupte cu puterea abuzivă, indiferent de rezultatul de azi, susţinând că argumentele aduse de opoziţie sunt suficiente să convingă orice parlamentar.

"E o obligaţie morală pentru PNL să depună moţiunea de cenzură, într-un moment în care guvernarea PSDragnea duce România spre nicăieri. Moţiunea are argumente suficient de puternice să convingă orice parlamentar care ascultă de raţiune şi nu de dictatul lui Liviu Dragnea", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat de şansele pe care moţiunea le are să treacă, în condiţiile în care UDMR se abţine de la vot, Orban a declarat că "nu întotdeauna este vorba de matematică. Indiferent de ce se întâmplă azi, PNL continuă să lupte cu această putere abuzivă, care încearcă să acapareze Justiţia. (...) Există alternativa guvernării clar conturată. PNL poate oricând să guverneze. Dacă UDMR se abţine, face o greşeală".

Moţiuea de cenzură a PNL, intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", va fi supusă dezbaterii şi votului plenului reunit al celor două Camere, liberalii organizânt în acelaşi timp o manifestaţie în faţa Palatului Parlamentului.

PNL şi USR solicită retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a opri distrugerea economiei şi scoaterea României din UE, afirmând că demiterea Guvernului trebuie să ducă la abogarea OUG care au generat „haosul fiscal", potrivit textului moţiunii de cenzură. "

Moţiunea de cenzură a PNL, intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", este supusă dezbaterii şi votului plenului reunit al celor două Camere, joi, de la ora 11.00, liberalii organizând în acelaşi timp o manifestaţie în faţa Palatului Parlamentului.

 

Comenteaza