USR-iștii anunță că nu îl mai vor pe Cîțu premier. Deputat de Cluj, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: „Inacceptabil”

USR-iștii anunță că nu îl mai vor pe Cîțu premier. Deputat de Cluj, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: „Inacceptabil”
| Foto: adevarul.ro

Copreședintele USR-PLUS, vicepremierul Dan Barna, a anunțat că din acest moment, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea alianței.

Birourile Naţionale ale USR şi PLUS, reunite, au decis în şedinţa de urgenţă de miercuri, că demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală şi imatură a premierului Florin Cîţu.

Deputatul clujean al USR-PLUS, Radu Molnar, susține că demiterea lui Voiculescu este inacceptabilă și adevăratul motiv pentru care a fost îndepărtat de la ministerul Sănătății este legat de reforma pe care acesta încerca să o facă.

Remanierea forțată a lui Vlad Voiculescu este inacceptabilă! De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune. Demiterea ministrului Sănătății este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîţu.

Un fapt care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. De fapt, adevăratul motiv pentru care este forțată plecarea lui Vlad Voiculescu acum este tocmai reforma reală! Gesturile de curaj precum concursurile de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, dezvaluirea centrelor de vaccinare dedicate celor privilegiați, raportarea numerelor reale ale infectării, desecretizarea contractelor și a documentelor prin care se află cine a făcut bani grei în plină pandemie sunt cele care schimbă sistemul.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru. Iar înlocuitorul lui Vlad Voiculescu va duce mai departe reformele începute, indiferent de numele său. Pentru că va fi tot un ministru USR PLUS!”, a transmis pe pagina sa de Facebook, parlamentarul clujean, Radu Molnar.

Comenteaza