USR PLUS îl susține pe Klaus Iohannis în turul doi. Cioloș: "Va fi un vot dat pentru modernizarea României"

USR PLUS  îl susține pe Klaus Iohannis în turul doi. Cioloș: "Va fi un vot dat pentru modernizarea României"
| Foto: usrplus.ro

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a anunţat că susţinerea USR PLUS merge către Klaus Iohannis, "cel mai apropiat candidat din finală de obiectivele alianței".

Cioloș a recomandat, după rezultatul final al primului tur al alegerilor prezidențiale, ca susținătorii partidului să îl voteze pe Iohannis în turul doi. "Nu este o surpriză dacă spunem că susţinerea noastră merge către Klaus Iohannis. Dar trebuie să avem o discuţie cu Klaus Iohannis, să vedem că proiectul politic pe care il susţine e aliniat cu obiectivele pe care le susţinem şi noi", a declarat Cioloş.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că va recomanda susținătorilor partidului să îl voteze pe Iohannis. Întrebat dacă va demisiona după acest scrutin în care nu a reușit să treacă de candidatul PSD, Viorica Dăncilă, Barna a spun că își asumă responsabilitatea pentru rezultat, dar nu este "un lider care să plece la prima problemă".

Biroul Electoral Central a anunţat, luni, primele rezultate oficiale, după numărarea voturilor a 95,89% din secţiile de votare, potrivit cărora Iohannis a obţinut 36% din voturi, iar Viorica Dăncilă 23%. Dan Barna se situează pe locul trei, cu 14% din voturi.

Comenteaza