Vacanţă de prim-ministru. Boc versus Ponta

Vacanţă de prim-ministru. Boc versus Ponta
Nicio zi de concediu în perioada în care a fost prim-ministru. Este dezvăluirea făcută, în premieră, de Emil Boc la REALITATEA FM.

Primarul Emil Boc a primit o întrebare mai puţin obşinuită din partea unui ascultător REALITATEA FM Cluj. Omul a fost curios să afle de cât concediu a avut parte Boc în perioada în care a fost premier.

"Să ştiţi că nu mi-am luat o zi de concediu în trei ani de zile, nu am fost plecat din ţară. Nu m-a mai întrebat nimeni până acum aşa ceva, e o întrebare pe care o primesc în premieră. Deci în trei ani de zile nu am avut concediu, nu am fost plecat nicăieri. Dacă într-un weekend am reuşit să stau o zi sau o zi şi jumătate fără activitate a fost tot ce a fost vacanţă, în rest am fostnon- stop la muncă. Nici nu puteam altfel în condiţiile în care eram, cu toate pe cap. Oricum, problemele economice ale ţării erau mult mai complicate decât sunt acum", a precizat primarul.

Discuţia a pornit în contextul în care, în timp ce fostul premier Emil Boc nu şi-a luat nicio zi de concediu pe timpul mandatului, actualul prim-ministru se plimbă dintr-o ţară în alta. În plus, Victor Ponta nu ţine seama nici de faptul că este cercetat pentru fapte de corupţie. În august, Ponta a avut 12 zile de concediu de odihnă, perioadă în care l-a delegat pe vicepremierul Gabriel Oprea să asigure permanenţa postului de prim-ministru. Premierul a fost plecat, împreună cu familia, în Statele Unite ale Americii, fiind surprins într-o cafenea din Miami.

La sfârşitul lui iunie, premierul a avut şi o lungă perioadă de concediu medical. Acesta a fost plecat mai bine de trei săptămâni în Turcia pentru a se opera la genunchi. Principalele agenţii de presă internaţionale au comentat situaţia premierului Ponta, notând că şeful Guvernului României a decis să îşi ia concediu medical în timp ce este cercetat pentru fapte de corupţie.

Anul trecut, în noiembrie, premierul a avut parte de alt concediu petrecut în stăinătate. Mai exact, acesta a plecat, timp de câteva zile, în Dubai, alături de familie şi de omul de afaceri Sebastian Ghiţă. În atenţia presei a ajuns şi presupusa nota de plată a lui Ponta la clubul de lux din Dubai, unde ar fi fost surprins împreună cu Ghiţă, valoare produselor consumate ridicându-se la 2.690 de euro, echivalentul a 11.900 de lei.

Comenteaza