Vasile Blaga, după întâlnirea cu foştii PDL-lişti, printre care şi Emil Boc: Sunt multe de corectat

Vasile Blaga, după întâlnirea cu foştii PDL-lişti, printre care şi Emil Boc: Sunt multe de corectat
| Foto: huff.ro

Vasile Blaga, fost co-preşedinte al PNL, susţine că întâlnirea de miercuri cu mai mulţi lideri ai democrat-liberalilor,printre care şi primarul Clujului, Emil Boc, n-a avut nicio ordine de zi şi a fost mai mult o revedere ca "între vechi colegi, între prieteni".

”Ne interesează partidul (PNL - n.r.), ne interesează parcursul în anul electoral 2019, în primul rând câştigarea alegerilor prezidenţiale, pentru că PSD se comportă asemeni unui partid-stat, vă daţi seama ce ar face dacă ar avea şi preşedinţia?" a aflirmat Blaga la finalul întâlnirii.

"Am dorit să avem o şedinţă fără ordine de zi, pentru că am dus împreună foarre multe bătălii şi majoritata care nu erau în concediu au venit la întâlnire. Ne interesează parrtidul, parcusul lui, câştigarea alegerilor prezidenţiale, pentru că vedeţi cum se comportă PSD, ca un partid stat. Deci ce ar face dacă ar obţine preşedinţia? Deci dorim cu toţii un partid puternic, îl vom susţine pe preşedinte penru un al doilea mandat. Sunt multe lucruri de corectat", a afirmat fostul lider liberal, Vasile Blaga.

Acest a precizat că nu-şi mai doreşte niciodată să fie preşedinte al PNL, dar că poate juca un rol în partid şi fără a avea o funcţie anume.

"Vă spuneam de multe ori şi vă spun şi acum în curtea asta sunt de 28 de ani. Eu nu am obţinut puncte dând pe surse. Tot ce am spus, am spus colegilor. Eu nu mai doresc să fiu preşedinte al PNL niciodată. Cu tot ceea ce am făcut, am ajutat. Nu m-aţi văzut că am aruncat cu săgeţi în stânga în dreapta. Nu-mi trebuie nicio funcţie ca să am un rol în partid. Din moment ce au venit atâţia colegi, înseamnă că nu am nevoie de funcţii în partid pentru a avea un rol", a adăugat Blaga.

Întrebat dacă sunt probleme de comunicare între aripa fostului PDL şi cea a vechiului PNL, Blaga a răspuns: "Cred că lucrurile ar avea mult de câştigat dacă ar fi îmbunătăţite în acest sens".

Chestionat dacă preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost invitat la întâlnirea de miercuri după-amiază din Modrogan, Vasile Blaga a replicat: "Nu, pentru că am discutat direct cu membri din PNL. Dacă ar fi intrat înăuntru nu aş fi avut nicio problemă, nici eu, nici colegii mei. A fost o discuţie pur şi simplu între noi. În şedinţă discuţia a fost între noi, membri PNL, unii dintre ei fără nicio funcţie în partid care de un an şi jumătate nu s-au întâlnit. (...) Nu m-am certat niciodată cu Ludovic Orban"

Fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, a avut o întâlnire liberali din aripa ex-PDL, miercuri, de la ora 16.00, la sediul din Modrogan al partidului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că a fost informat şi de acord cu întâlnirea de miercuri, de la sediul partidului între Vasile Blaga şi membrii fostului PDL, însă nu a participat pentru că probabil aceştia au vrut să discute chestiuni care ţineau de istoria lor.

"I-am salutat pe toţi colegii mei de partid, am discutat cu colegii. În rest, fiind vorba de o discuţie pe care a generat-o colegul meu, domnul Blaga, e o discuţie la care are dreptul orice membru al PNL, sediul PNL e deschis la orice fel de discuţii, dezbateri, între membrii PNL. Cum adică nu am participat? A fost o discuţie pe care a vrut să o aibă domnul Blaga, care să ne aducem aminte că domnul Blaga a avut de suferit doi ani de zile, este un om care în momentul în care a început urmărirea penală împotriva sa – ca şi în cazul meu – s-a retras din funcţia de co-preşedinte, nu a mai candidat la Parlament, a făcut un pas în lateral, iar astăzi este achitat şi probabil a vrut să aibă o discuţie cu colegii săi mai apropiaţi. O chestiune, pe care încă o dată o repet, am fost informat, am fost de acord şi orice fel de discuţie are loc în sediul partidului între colegi, membri ai PNL, este binevenită", a afirmat Ludovic Orban la sediul PNL din Modrogan.

Întrebat dacă l-ar deranja o repetare a unei întâlniri între Vasile Blaga şi foştii pedelişti, Orban a răspuns: "Nu cred că se vor repeta".

Acesta a spus că este posibil ca discuţia dintre aceştia să fi fost una ca ţine de istoria foştilor membri ai PDL, şi că nu i-a fost solicitată prezenţa, dar nici nu a cerut să participe.

Comenteaza