Vasile Dâncu anunță că PSD nu face alianțe cu AUR: „Acest partid însă are și el dreptul de a primi șansa să se modernizeze”

Vasile Dâncu anunță că PSD nu face alianțe cu AUR: „Acest partid însă are și el dreptul de a primi șansa să se modernizeze”
| Foto: guvernare.net

Senatorul PSD de Cluj, Vasile Dâncu, este de părere că toata clasa politică din România ar trebui să le ofere celor din AUR șansa să se modernizeze ca partid.

PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură, după ce Guvernul va trimite PNRR la Bruxelles. Întrebat dacă partidul său se va alia cu AUR în acest demers și dacă formațiunea extremistă a devenit frecventabilă pentru PSD, social-democratul a răspuns: ”Noi nu facem coaliții politice, nu am făcut nici coaliții electorale, nici politice, cu AUR. Acest partid însă are și el dreptul de a primi șansa să se modernizeze, să vină după un discurs electoral poate mai populist sau mai extremist, să vină la un indicator de modernitate, care să-l facă frecventabil”, a declarat Vasile Dâncu, potrivit rfi.ro.

Întrebat dacă-i dă PSD-ul această șansă, parlamentarul clujean replicat: ”Trebuie să-i dăm toată clasa politică. Vrem să avem un partid extremist în Parlament sau vrem să avem un partid cât de cât modern sau care să poată să participe la conceptul democratic? Aici nu este vorba de a ne alia cu partide.

Aici este vorba de a pune o problemă, de a arăta care sunt problemele cele mai importante ale PNRR-ului, cea mai importantă fiind după părerea mea accentuarea dezechilibrelor de dezvoltare din România și acesta este un lucru care s-ar putea să-i motiveze și pe reprezentanții PNL-ului sau chiar USR-ului din județele slab dezvoltate și să voteze pentru asta”, a adăugat președintele Consiliului Național al PSD.

Comenteaza