News alert Vasile Dâncu despre informaţia că ar fi propus la şefia SIE: "O manipulare ordinară"

Vasile Dâncu despre informaţia că ar fi propus la şefia SIE: "O manipulare ordinară"

După ce în "piaţă" a apărut informaţia că PSD s-ar fi dus la Klaus Iohannis cu o nouă variantă de propunere pentru şefia SIE - Vasile Dâncu în loc de Gabriel Vlase -, fostul vicepremier a reacţionat dur pe reţelele de socializare.

"O manipulare ordinară. În ultima vreme văd ca unii se preocupă de manipulări privind posibile funcţii pentru care aș fi propus. Azi apare pe tot felul de surse ideea că aş fi propus pentru şefia SIE. Față de această știre falsă precizez urmatoarele: PSD nu mi-a propus niciodată această funcţie. Nu am discutat cu nimeni, nu mi-a propus nimeni şi nici nu îmi doresc așa ceva. Nici PSD, nici cineva din conducerea partidului nu mi-a propus, după câştigarea alegerilor, nici o funcţie publică", a scris Vasile Dâncu pe Facebook. 

Acesta crede că informaţia lansată "pe surse" ar avea rolul de a deturna atenţia: "Bănuiesc că este vorba de o perdea de fum după care se manufacturează altceva". "Aş fi bucuros dacă jurnaliştii care rostogolesc astfel de știri m-ar întreba și pe mine, înainte de a publica, dacă ”informația” lor are sau nu vreun sâmbure de adevăr", a încheiat Vasile Dâncu.

Informaţia pe care fostul vicepremier o cataloghează drept "o manipulare ordinară" a fost publicată astăzi în presa centrală, care a citat "surse din PSD" care ar fi precizat că "la scurt timp după Congresul PSD, Liviu Dragnea a transmis către Klaus Iohannis o nouă propunere pentru șefia SIE, în persoana lui Vasile Dâncu. În ciuda faptului că Dragnea a încercat să negocieze cu Iohannis, președintele a refuzat și a explicat că din moment ce are o propunere pe masă", nu se va răzgândi. Conform surselor noastre, faptul că Liviu Dragnea îl vrea pe Vasile Dâncu la șefia SIE a tulburat apele pe scena politică, tocmai de aceea PSD amână cât de poate de mult un vot pentru Gabriel Vlase", a scris presa centrală.

Comenteaza