Vasile Dâncu, despre remanierea ministrului Finanțelor: „O răfuială personală” / îi dă replica lui Orban: „A devenit un președinte de carton”

Vasile Dâncu, despre remanierea ministrului Finanțelor: „O răfuială personală” / îi dă replica lui Orban: „A devenit un președinte de carton”
| Foto: facebook.com/vasilesebastiandincu

Senatorul PSD de Cluj, Vasile Dâncu, susține că decizia premierului Florin Cîţu de a-l remania pe Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor este o"răfuială personală",

Președintele Consiliului Național al PSD a adăugat, că din acest moment, Ludovic Orban devine un "preşedinte de carton" al PNL.

"Mi se pare că modul cum a justificat sau de fapt nu a justificat premierul demiterea domnului ministru arată că este vorba despre o răfuială personală, de luptă internă care ne lasă fără obiectul important al Guvernului. Bineînţeles că Guvernul Cîţu are restanţe în ceea ce priveşte digitalizarea sistemului, în ceea ce priveşte chiar această haotică împrumutare săptămânală, lunară, de a aduce resurse care măresc îndatorarea României.

Dar, nu cred că astea le face ministrul de Finanţe ca politică, eu cred că dincolo de asta este vorba de o concentrare a puterii pe care o face domnul Cîţu în acest moment, pentru că s-a propus pe sine şi nici nu are o altă variantă", a afirmat Vasile Dâncu, joi, la Digi24, potrivit Agerpres.

Parlamentarul clujean îl consideră "un preşedinte de carton" pe liderul actual al PNL, Ludovic Orban, pentru că nu a fost consultat cu privire la remaniere. Replica lui Dâncu vine și în contextul în care, Orban, a avut o afirmație dură după alegerile locale parțiale din 27 iunie 2021, spunând că „domnul Dâncu, sondorii de casă ai PSD care intoxică media şi opinia publică cu sondaje măsluite ar putea să îşi bage sondajele în sertarele PSD”.

"Înţeleg, de asemenea, că este un act interesant oarecum, pentru că nu este vreun consens în opoziţie. Preşedintele Partidului Naţional Liberal se spune că nu a fost consultat. Deci, domnul Orban este în momentul ăsta preşedinte al PNL, dar devine un preşedinte de carton, pentru că i s-a luat una din prerogativele cele mai important, aceea de participa la deciziile privind miniştrii", a declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Potrivit lui Vasile Dâncu, PNL arată încă o dată că "interesele personale sau interesele politice de partid sunt mai importante decât interesul naţional".

Comenteaza