Vasile Dâncu, după depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă: „Așteptăm ofertele pe care PNL le va face celorlalte partide”

Vasile Dâncu, după depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă: „Așteptăm ofertele pe care PNL le va face celorlalte partide”
| Foto: guvernare.net

Președintele Consiliului Național al PSD nu exclude o participare a social-democraților la guvernare și consideră că odată mandatul flexibilizat, cea mai bună soluție ar fi o nouă nominalizare a lui Nicolae Ciucă pentru a forma guvernul. 

Senatorul PSD de Cluj a confirmat, luni seara, că astfel de discuții, pentru o cooptare a PSD în guvern, au mai fost, doar că nu la nivel oficial, ci doar „individual”.

„S-a risipit magia. Ne gândeam cu toții ce soluții găsește președintele PNL ca să treacă un guvern minoritar, când nimeni nu-l votează. Acum vedem că și-au dat seama și flexibilizează mandatul pe care îl are premierul desemnat. Eu cred că ar fi o soluție să fie desemnat același premier - este o ipoteză mai degrabă -, pentru că un guvern minoritar ar fi foarte greu să se obțină cu un politician cu state vechi într-un partid, probabil ar rămâne incompatibilitățile dintre partide.

Așa că, probabil, dl. Ciucă va fi din nou nominalizat și prin asta se câștigă un pic de timp în ceea ce privește negocierile viitoare și a evitat și un lucru umilitor, pentru că marți și miercuri probabil în Parlament am fi asistat la un măcel al echipei propuse”, a declarat Vasile Dâncu, potrivit digi24.ro.

Întrebat dacă PSD vrea să facă guvern cu PNL, liderul social-democrat a spus că, în momentul acesta, PSD este în expectativă, iar „mingea este la președintele României și la PNL”.

„Ei sunt la bătaie în acest moment. Noi suntem circumspecți în momentul acesta, dar asta nu înseamnă că suntem negativiști”, a punctat parlamentarul clujean.

Dâncu spune că cei din PDS n-au fost invitați la negocieri până acum. „Nu spunem din start că vrem să participăm, pentru că nu ne-a invitat nimeni nici înainte și nici acum. Vom vedea, însă suntem deschiși să căutăm o soluție împreună cu PNL și celelalte partide, USR-ul și ceilalți”, a adăugat președintele Consiliului Național al PSD.

„Sigur că acesta nu este un lucru foarte simplu, pentru că în acest moment, noi nu putem lua o decizie așa, peste noapte, nici președintele, nici noi. Există multe incompatibilități între PNL și PSD, care chiar în această perioadă mi s-a părut că s-au multiplicat. Ei au o hotărâre a unui for important referitoare la lipsa de colaborare cu PSD. Dacă va dispărea și această piedică, ultima statutară, ca să zicem așa, vom consulta și noi partidul zilele acestea foarte repede și vom găsi o soluție”, a mai afirmat Dâncu.

La următoarele consultări de la Cotroceni, PSD nu va merge, cel mai probabil, cu o propunere de prim-ministru, a reconfirmat senatorul clujean.

Comenteaza