Vasile Dâncu: „Faptul că PSD este de vină începe să devină un slogan al politicii nu este normal”

Vasile Dâncu: „Faptul că PSD este de vină începe să devină un slogan al politicii nu este normal”

Senatorul de Cluj susține că sloganul „PSD este de vină” în politica românească, nu este corect pentru că nu doar social-democrații au fost la guvernarea țării.

Președintele Consiliului Național al social-democraților, Vasile Dâncu a spus de ce a stat o vreme departe de politică și de ce s-a reîntors în PSD. „Pauza am luat-o pentru că am avut sentimentul că PSD s-a baronizat și nu mai funcționează. A devenit o sumă de găști care își promovează proiectele lor și nu mai promovează un proiect al partidului sau un proiect national. Asta s-a întâmplat și dintr-o greșeală strategică pe care eu am făcut-o. M-am și auto pedepsit, asta nu am spus-o niciodată”, a declarat senatorul clujean, la Gold FM, în emisiunea moderată de Cozmin Gușă, potrivit stiripesurse.ro.

Dâncu se arată nemulțumit de faptul că sloganul PSD este de vină a devenit o mantră a politicii românești. „Am început reforma partidului, descentralizarea, dar atunci, cu Mircea Geoană la conducere, partidul a devenit un partid tranzactionist. În momentul acela am simțit că ideile nu mai contează în partid, că nu mai este nevoie de intelectuali, era nevoie doar de relații și de interconectari și de târguri. Și am ieșit din poziția de activ al politicii. Am revenit în politică dintr-o disperare.

Inversul disperării de atunci: ca partidul începea să fie linșat în spațiul public, pentru că a pierdut foarte mult și nu are o strategie, după perioada Dragnea, când Dragnea a fost arestat partidul a rămas fără conducere. Și faptul că PSD ESTE DE VINĂ începe să devina un slogan al politicii și că nu este normal. România are nevoie de stânga mai mult decât avea înainte” a mai precizat sociologul.

Comenteaza