Vasile Dâncu, radiografie dură a PSD: "Așa partid de amatori nu funcționează!"

Vasile Dâncu, radiografie dură a PSD: "Așa partid de amatori nu funcționează!"
| Foto: Facebook / PSD Huedin

Liderul PSD Cluj, Vasile Dâncu, a profitat de lansarea candidatului pentru Primăria Huedin pentru a-i îndemna pe colegii de partid să dea dovadă de unitate. Social-democratul, care va candida pe lista comună PSD-PNL pentru un mandat în Parlamentul European, a ținut să le transmită sinecuriștilor din PSD că au o datorie față de partidul care i-a pus în funcții.

"Astăzi începem o bătălie nu cu noi, ci cu ceilalți", și-a început Vasile Dâncu discursul în fața celor aproximativ 400 de invitați la lansarea candidaturii consilierului local Oana Goga pentru Primăria Huedin, care a avut loc sâmbătă.

Vasile Dâncu a anunțat că alegerile interne din PSD Cluj, unde ocupă poziția de președinte interimar, vor avea loc abia după alegerile locale și europarlamentare din luna iunie, iar în funcție de rezultate va fi stabilită noua conducere a organizației județene, dar și cine sunt cei care vor primi funcții la București sau în instituțiile deconcentrate.

"Nu am vrut să o facem (Conferința Județeană de alegeri - n.red.) înainte ca să vă dau un imbold, să zicem așa, pentru campanie. Mi-am dat seama că ar fi greșit. O să o facem după rezultate. Asta înseamnă că pe tabela de marcaj a rezultatelor vom stabili cine va conduce în viitor și cine vor pleca la București, cine vor fi în instituții", a spus Dâncu, potrivit unei înregistrări postate pe rețelele de socializare.

"Avem în serviciile deconcetrate de la noi oameni pe care nu i-am văzut de zece ani"

Liderul PSD a criticat implicarea în viața partidului a celor care au primit sinecuri și le-a transmis membrilor PSD că "fiecare trebuie să contribuie cu ceva la partid".

"Astăzi avem în serviciile deconcetrate de la noi oameni pe care nu i-am văzut de zece ani. Nu i-am văzut nici la partid, nu vin nici să își plătească nici cotizații. Așa ceva nu funcționează. Așa partid de amatori nu funcționează! Povestea Dan de organizarea care era mai demult... Și acum putrem să facem organizare la fel de bună, ba chiar mai bună decât atunci.

Dar vreau să știți că fiecare trebuie să contribuie cu ceva la partid. Cine are bani, contribuie cu bani la campanie. Cine nu are bani, contribuie cu muncă. Cine nu are nici chef de muncă, nici bani, aduce membri de partid noi. Adică trebuie să facem ceva pentru asta. E adevărat că suntem oameni progresiști și merităm totul, dar nu merităm chiar, chiar tot dacă nu facem nimic", le-a transmis Vasile Dâncu colegilor de partid.

"Vă rog frumos, ajutați-mă să rezolv asta"

Discursul acestuia s-a dorit mobilizator și unificator, având în vedere disensiunile și conflictele interne care au marcat în ultimii organizația PSD Cluj.

"Încercați să faceți un efort. Puneți în paranteză agresivitățile, lucrurile care vă separă, și haideți să fim o echipă. Este singura mea bucurie. Eu am preluat această organizație pe post de umbrelă. Am vrut să nu se întâmple, pentru că nu există la noi coeziune, să vină cineva de la București, vreun Șimon sau cineva care să facă să dispară, să îi fugărească și pe primarii pe care îi avem. Nu am avut și nu am ambiția să conduc, am vrut să fac pace în această organizație și să mă bucur și eu că am lăsat în urmă niște oameni care lucrează în echipă, care se întâlnesc, care sunt prieteni între ei. Acesta este proiectul meu. Vă rog frumos, ajutați-mă să rezolv asta", a încheiat Vasile Dâncu în aplauzele asistenței.

Comenteaza