Vasile Dâncu: „România este absorbită complet de congrese politice și, de câteva luni, este neguvernată”

Vasile Dâncu: „România este absorbită complet de congrese politice și, de câteva luni, este neguvernată”
| Foto: g4media.ro

Senatorul clujean Vasile Dâncu este de părere că cea mai mare greșeală a guvernanților a fost marea relaxare anunțată înainte de începutul verii, chiar dacă procentul de vaccinare era destul de scăzut în România.

Președintele Consiliului Național al PSD susține că semnalul dat de autorități în acel moment în rândul populației s-a tradus prin renunțarea la orice măsură de protecție, dar a avut un efect și în scăderea numărului persoanelor care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus.

„Să fiu sincer, mi se pare că în jurul a două congrese, mai ales în jurul unuia (cel al PNL, - n.red.) se învârte lumea și România pare neguvernată. Dinamică creșterii numărului de cazuri își are originea, de fapt, în mai. Am făcut niște studii în momentul respectiv, când premierul a anunțat, în 15 mai, relaxarea, că vine o perioadă bună, că libertățile vor reveni și apărând «pe un cal alb» ne-a spus că nu este nevoie de vaccinare, cel puțin oamenii așa au înțeles.

Toată vara aceasta, nimic nu a fost luat în serios în materie de vaccinare, am fost la mare în august și am văzut acolo mii de oameni în cluburi, fără mască, fără distanțare. Este total irațional ce se întâmplă și aici Guvernul trebuia să facă ceva”, a declarat Dâncu, fiind invitat la o emisiune la Digi24.

Senatorul PSD de Cluj a mai precizat că trebuie impuse restricții ca prezența socială, prezența în grupuri să poată fi condiționată de vaccinare sau de altceva, teste realizate des.

„În acest moment, noi mergem pe ideea de responsabilitate și libertate. Asta ar trebui să facă toate partidele, cred că ar trebui cu toții să încercăm să îi convingem pe oameni că vaccinarea este singura soluție din acest moment. Poate că nu este o soluție-miracol, dar este cea mai bună soluție dintre toate disponibile la acest moment pentru a scăpa de pandemie, și noi am făcut asta, o să facem recomandări în continuare, dar cred că ar trebui cu toții să facem asta în această toamnă, să uităm de congrese și de alte lucruri și să facem din campania de vaccinare primul punct al guvernării”, a mai adăugat social-democratul.

România este absorbită complet de congrese politice și, de câteva luni, este neguvernată! Guvernarea ignoră pandemia! Decidenții trebuie să facă tot ce le stă în putință să îi convingă pe oameni că vaccinarea este cea mai bună opțiune.

O nouă campanie pentru vaccinare trebuie să devină primul punct al politicii în această toamnă, mult mai articulată și explicată pe înțelesul fiecărui cetățean care nu a dorit, până acum, să se vaccineze (desigur, îi exceptăm pe cei care au contra-indicații medicale).

Libertatea&Responsabilitatea sunt principiile care să ne ghideze pe toți - cetățeni sau decidenți - în ceea ce privește atitudinea față de pandemia de COVID -19”, a transmis Dâncu și pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza