Vasile Dâncu: „Un proiect de amânare a alegerilor ar trebui discutat în procedură de urgenţă”

Vasile Dâncu: „Un proiect de amânare a alegerilor ar trebui discutat în procedură de urgenţă”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dâncu, susține că un eventual proiect de amânare a alegerilor parlamentare ar trebui discutat în procedură de urgenţă, pentru că nu mai este timp.

Vasile Dâncu este de părere că amânarea alegerilor ar putea fi benefică şi pentru PSD, care ar reuşi „să îşi articuleze mai bine politicile sociale”, dar şi pentru partidele de la Putere, care ar putea „să îşi pună în practică marile politici - dacă există - şi marile proiecte”.

„Eu cred că atunci când vorbim despre avantaje, facem mai mult speculaţii. Nu ştim foarte bine ce va fi în această iarnă, cum va reacţiona populaţia, ce politici va face Guvernul în această perioadă. Mai degrabă cred că anticipăm fără să avem argumente”, a declarat Președintele Consiliului Național al PSD, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă mai este timp pentru aprobarea unui proiect de lege pentru amânarea alegerilor, Dîncu a spus că acesta ar trebui discutat în procedură de urgenţă.

„Eu cred că este foarte puţin timp, după cum ştiu că sunt termenele în Constituţie şi în legile electorale pentru acest lucru, aşa încât cred că ar trebui discutat în procedură de urgenţă. Pentru că, dacă tot există acest proiect (depus la Senat – n.r.), dacă vom vedea că există şi în opinia publică un curent pentru acest lucru, atunci va trebui să ne punem la masa negocierilor cu celelalte partide şi să vedem dacă se poate face ceva. Pentru că trebuie făcut cu siguranţă rapid, nu se poate discuta la nesfârşit acest proiect”, a mai spus preşedintele CN al PSD.

Un proiect prin care alegerile parlamentare ar fi amânate până la data de 14 martie 2021 a fost depus la Senat.

Alegerile parlamentare desfăşurate la termen ar trebui să aibă loc în data de 6 decembrie 2020.

Comenteaza