Vasile Dîncu, decorat de Volodimir Zelenski, alături de alți oficiali şi jurnalişti implicați în susținerea Ucrainei

Vasile Dîncu, decorat de Volodimir Zelenski, alături de alți oficiali şi jurnalişti implicați în susținerea Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decorat câteva zeci de oficiali și ziariști implicați în susținerea țării sale în fața invaziei ruse.

Printre cei decorați se numără Vasile Dîncu, ministrul Apărării, și comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, potrivit decretului oficial.

"Pentru merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității statului și integrității teritoriale a Ucrainei, contribuția semnificativă la popularizarea statului ucrainean în lume, decret:  Președintele Ucrainei V.ZELENSKY acordă Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept gradul III lui DINCU Vasile Sebastian — Ministrul Apărării Naționale al României”, se arată în document. 

Pe lista personalităților decorate se numără șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și mai mulți comisari europeni, președintele Consiliui European, Charles Michel, precum și miniștri ai Apărării din mai multe state europene. De remarcat că pe lista persoanelor decorate nu apare nici un oficial maghiar, a transmis voceadiasporei.ro

România a fost lăudată în repetate rânduri de oficialii ucraineni pentru sprijinul oferit. Oficialii români au prezentat pe larg eforturile făcute pentru a-i primi pe refugiații ucraineni și deschiderea Portului Constanța pentru exporturile de mărfuri ucrainene.

Comenteaza