Vasile Dîncu, despre lista pentru europarlamentare: „Nu contează locul, ci calitatea acesteia"

Vasile Dîncu, despre lista pentru europarlamentare: „Nu contează locul, ci calitatea acesteia"
| Foto: Foto: Facebook Vasile Dîncu

Social democrații și liberalii au stabilit lista comună finală pentru europarlamentare, iar pe aceasta, pe un loc eligibil se regăsește și liderul PSD Cluj, Vasile Dîncu.

În opinia sa, locul de pe listă contează mai puțin. Ceea ce este important este calitatea listei la acest scrutin, a subliniat Dîncu, pentru ZIUA de CLUJ.

„Noi am aprobat, ieri, în forurile noastre de conducere o listă după anunțul retragerii doamnei Ramona Chiriac. Eu am fost votat pe un loc eligibil, dar locul pe listă contează mai puțin până la urmă. Este importantă performanța pe care sper să o reușim noi în aceste alegeri europarlamentare, alianța PSD-PNl, unde vizăm minim 50 la sută din mandate, adică mergem pe 17 locuri eligibile conform studiilor, conform sondajelor pe care le-am realizat, încercăm să obținem jumătate sau jumătate plus unu din mandate, adică 33 ale României la Bruxelles. Mai trebuie să completăm câteva lucruri, probabil colegii liberali, dar noi, cei de la PSD ne-am stabilit și în urma negocierii care este algoritmul de prezență pe listă.

Vom stabili, dar nu cred că este complicat asta, cine este cap de listă, noi l-am votat pe Mihai Tudose, care va fi urmat probabil de Rareș Bogdan, asta mai este o chestiune de negociere care nu cred că va fi complicată. Până la urmă, contează nu locul pe listă, ci lista, calitatea listei, la aceste alegeri, după părerea mea", a declarat Vasile Dîncu.

Lista de candidați PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie a fost validată, joi, de către conducerile ambelor partide. După retragerea Ramonei Chiriac de pe prima poziție, lista este deschisă de pesedistul Mihai Tudose, urmat de liberalul Rareș Bogdan.

Lista finală a candidaților PSD-PNL la europarlamentare este alcătuită din: Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Gabriela Firea, Dan Motreanu, Claudiu Manda, Adina Vălean, Victor Negrescu, Daniel Buda, Vasile Dîncu, Maria Grapini, Segfried Mureșan, Dragoș Benea, Mircea Hava, Gheorghe Cîrciu, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu, Dan Nica, Alexandru Muraru.

Comenteaza