Vasile Dîncu, despre protestele anti restricţii: "Oamenii consideră unele măsuri iraționale. Guvernanții incită strada: spun că sunt fasciști și teroriși sau analfabeți"

Vasile Dîncu, despre protestele anti restricţii: "Oamenii consideră unele măsuri iraționale. Guvernanții incită strada: spun că sunt fasciști și teroriși sau analfabeți"
| Foto: Ziare.com

Sociologul clujean, Vasile Dîncu, consideră că protestele împotriva restricțiilor au fost influențate de proasta comunicare a Guvernului.

Președintele Consiliului Național al PSD spune că sunt de fapt nişte „mișcări emoționale” și este de părere că aceste proteste nu sunt „ghidate” politic, iar PSD nu câștigă de pe urma lor. 

„Este vorba, după părerea mea, văzând și studiile, des pre mișcări de stradă combinate. Mișcări emoționale, nu sunt conduse de cineva, chiar dacă încearcă unii să tragă de aceste proteste. (...) Există unii care vor să pară AUR-ul vinovat. Dar eu cred că AUR nu are o asemenea forță să scoată atâția oameni în stradă. (...) PSD nu va câștiga din aceste mișcări de stradă pentru că aceste mișcări de stradă nu cer de exemplu să vină PSD la putere”, a declarat la Digi24 sociologul clujean.

„Nu restricțiile sunt principala cauză. Sunt efectele celor peste 12 luni de pandemie. Apoi sunt efectele economice. Studiile arată că 10% dintre români și-au pierdut locul de muncă, 40% și-au pierdut din venituri. Guvernul a creat o neînțelegere.

Oamenii consideră unele măsuri iraționale. Și-au pierdut încrederea pentru că Guvernul nu comunică eficient, vedem în studii. Apar și o serie de incitări pe care oamenii le-au văzut. (...) Guvernanții incită strada printr-o serie de declarații. Am văzut liderii puterii care spun că sunt fasciști și teroriși sau că sunt analfabeți. Aceste declarații incită la revoltă”, mai spune Vasile Dîncu.

„Nu este o mișcare ghidată politic cu siguranță. Față de mișcările de la 10 august sau față de OUG 13, nu se încearcă dărâmarea guvernului. Oamenii își arată o nemulțumire generală. Noi vom manifesta în Parlament. Este nevoie de dialog și cu opoziția și cu masele. Nu pot fi măsurile capitalizate politic doar pentru cei de la putere. Asta trebuie să înțeleagă.”, a declarat Dîncu.

Comenteaza