Vasile Dîncu, despre revoltele din Kazahstan: „România nu este implicată în vreun fel”

Vasile Dîncu, despre revoltele din Kazahstan: „România nu este implicată în vreun fel”
| Foto: digi24.ro

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a afirmat că România nu este implicată în vreun fel în situaţia din Kazahstan, precizând însă că orice eveniment din această zonă impactează negocierile pe care le are NATO cu Rusia în acest moment.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Clujeanul din fruntea MApN a fost întrebat, duminică, la Constanţa, despre situaţia din Kazahstan.
 
“În Kazahstan există în acest moment o bulversare a ordinii constituţionale, ca să spunem aşa. În acest moment cancelariile occidentale şi NATO privesc cu îngrijorare pentru ceea ce se întâmplă acolo în ceea ce priveşte pierderile de vieţi omeneşti. Se pare că există în acest moment cât de cât o situaţie stabilă, aşa cum se comunică din această zonă, din Kazahstan”, a declarat Dîncu, potrivit news.ro.
 
Ministrul Apărării consideră că ceea ce se întâmplă în zona geografică mai largă este important pentru securitatea zonei, iar acest lucru impactează negocierile pe care le are NATO cu Rusia. 
 
“Kazahstanul este pentru noi un loc important, pentru România, nu pentru Armata Română, dar pentru România, comerţul nostru cu Kazahstan, importul este de peste un miliard în ceea ce priveşte gazul şi alte produse de genul acesta şi sperăm că avem o situaţie care se va stabiliza în această zonă.

Deocamdată, noi nu suntem implicaţi în niciun fel în această zonă, dar orice se întâmplă în zona noastră geografică mai largă sigur că este important pentru securitatea zonei şi este important şi pentru că până la urmă orice eveniment din această zonă impactează negocierile pe care le are NATO în acest moment cu Rusia”, a transmis Vasile Dîncu.

Senatorul PSD de Cluj s-a aflat, duminică, la Constanţa, unde a participat la ceremonia de sosire a unei nave militare dintr-o misiune internaţională.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza