Vasile Dîncu: „E fain la Cluj, dar poate fi și mai fain. Am atins culmea fainoșagului?” / "Există o tendință a unei găști de a șterge urmele românești din Cluj-Napoca"

Vasile Dîncu: „E fain la Cluj, dar poate fi și mai fain. Am atins culmea fainoșagului?” / "Există o tendință a unei găști de a șterge urmele românești din Cluj-Napoca"
| Foto: Facebook / Camera de Comert Bilaterala Romania-Ucraina

Liderul PSD Vasile Dîncu a atras atenția asupra blocajelor cu care se confruntă Clujul și a vorbit despre existența unei găști care are în plan ștergerea oricăror urme românești din oraș. 

Social-democrații clujeni Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș și-au depus, oficial, candidaturile pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, respectiv de președinte al Consiliului Județean Cluj, ocazie cu care președintele interimar al PSD Cluj, Vasile Dîncu, a prezentat obiectivele partidului și strategia cu care PSD intră în alegerile locale.

„Venim cu un proiect politic decent și cu candidaturi decente, decente, nu modeste. Le propunem oamenilor să își dorească mai mult, să îndrăznească să își dorească mai mult. Am constatat că orașul nostru este blocat, sunt câteva blocaje. În primul rând, blocajul legat de mașini, trafic și cel legat de poluare. Apoi, suntem blocați în proiect, nu știm unde mergem în general, ce vom face în viitor pentru a ne adapta viitorului care vine foarte repede. Industria IT scârțâie, inteligența artificială va elimina patru din cinci programatori.

Clujul are nevoie de un nou proiect, are nevoie în primul rând de inovație. Ar trebui să avem incubatoare de inteligență, din păcate nu știu foarte multe. Noi ar trebui să vindem inteligență, pentru că asta producem, prin școli, prin universitățile noastre extraordinare, Ar trebui să vedem cine face strategia asta, ar trebui făcută de autorități împreună cu universitatea, cu antreprenorii din Cluj. Municipalitatea nu se ocupă numai de străzi, de gunoaie și de curățenia orașului, se ocupă de viitor și asta lipsește. Întrebarea noastră este cine face strategia pentru viitor.

În ce privește estetica centrului, nu vreau să fiu cârcotaș, orașul nostru arată bine, e frumos, e colorat, s-au făcut trotuare frumoase, dar nu suntem la București, unde campania se face pe apă caldă și pe băncuțe. Aici e centrul Transilvaniei, e Europa Centrală aici oamenii au nevoie de altceva, sigur e important asta dar nu este estetica lucrul cel mai important.

Apoi, avem un blocaj de comunicarea cu cetățenii, asta se vede și în studii, în sondajele pe care le-am făcut, se constată că este imposibil apropae, cuiva, în Consiliul Local sau peste tot să vină cu o propunere. Înțeleg că PSD nu are de ce să comentze, așa s-a spus, dar nici USR nu poate să propună nimic, nici alte partide nu propun nimic? Trebuie massmedia și cu societatea civilă să supravegheze dezvoltarea orașului?", sa întrebat social-democratul.

Vasile Dîncu a atras atenția asupra unei tendințe periculoase de eliminare a urmelor românești din oraș. 

"Avem senzația că există o tendință a unei găști de a șterge urmele românești din Cluj-Napoca. A trecut vremea lui Funar, suntem oraș multicultural, trebuie să arătăm această multiculturalitate, dar nu multiculturalitate fără români. Avem nevoie de o identitate comună”, a afirmat liderul PSD.

Un alt blocaj, în opinia lui Dîncu, constă în festivism, un fel de fel de „fală găunoasă”, la Cluj.

„E fain la Cluj, e adevărat, vorba sloganului, dar poate fi și mai fain. Nu se poate să fie mai fain? Am atins culmea fainoșagului, aici, la Cluj? De aceea, în planurile noastre vom încerca să arătăm altceva, trecerea la un alt nivel. Suntem blocați și în mândria noastră, și în situația noastră, relativ bună, dar trebuie să vedem ce putem face mai mult. Nu există să nu putem face mai mult”, a mai subliniat Vasile Dîncu.

Nu în ultimul rând, liderul PSD Cluj a amintit un blocaj al dialogului politic.

„Va trebui să începem să lucrăm împreună, toate partidele, pentru că fiecare are idei, fiecare are oameni care poate spune ceva despre oraș. Administrația actuală a adus normalitatea în Cluj, și nu e puțin lucru normalitatea. Dar noi acum trebuie să aducem excepționalitatea la Cluj. (...) Nu am construit prea multe funcțiuni urbane în orașul nostru și cred că va trebui să ne orientăm spre acest lucru, hai să punem și noi niște bani din bugetul nostru”, a mai spus Vasile Dîncu.

Comenteaza