Vasile Dîncu, întâlnire cu ministrul Apărării din Turcia. Au discutat despre situația de securitate de la Marea Neagră

Vasile Dîncu, întâlnire cu ministrul Apărării din Turcia. Au discutat despre situația de securitate de la Marea Neagră
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandincu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut miercuri o întrevedere bilaterală cu omologul său turc, Hulusi Akar, în marja reuniunii NATO care se desfăşoară zilele acestea la Bruxelles.

Discuţiile dintre cei doi oficiali au vizat, în primul rând, situaţia tensionată de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul mobilizării semnificative de trupe ruse la graniţele Ucrainei.

Potrivit unui comunicat al MApN, oficialul român a subliniat importanţa menţinerii unităţii şi coeziunii la nivel aliat şi continuarea demersurilor pentru întărirea posturii de descurajare şi apărare pe flancul estic.

Ministrul Vasile Dîncu a salutat relaţiile excelente dintre România şi Turcia, un partener strategic al ţării noastre, cu rol deosebit în arhitectura de securitate regională, arată MApN, potrivit Agerpres.

"Am transmis omologului turc angajamentul României de a consolida cooperarea bilaterală în domeniul apărării, în mod deosebit în contextul aniversării, în anul 2021, a 10 ani de la semnarea Declaraţiei comune a Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Turcia.

Colaborarea noastră în cadrul proiectelor de interes comun din cadrul NATO este, de asemenea, extrem de importantă pentru menţinerea unui climat de securitate şi stabilitate în regiunea Mării Negre. Am mulţumit partenerului turc pentru contribuţia substanţială, prin prezenţa cu personal la Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est din România", a declarat ministrul Vasile Dîncu.

În context, ministrul Apărării a salutat participarea în comun a României şi Turciei la exerciţii multinaţionale inclusiv în format aliat, apreciind, în acelaşi timp, cooperarea excelentă dintre forţele armate ale celor două ţări, precizează MApN.

Comenteaza