Vasile Dîncu, întâlnire cu ministrul Apărării din Ucraina, la Baza Aeriană Ramstein din Germania

Vasile Dîncu, întâlnire cu ministrul Apărării din Ucraina, la Baza Aeriană Ramstein din Germania

Ministrul Apărării din România, Vasile Dîncu, a participat, marţi, la prima reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina (Ukraine Defense Consultative Group), găzduită în Baza Aeriană Ramstein, Germania, de către secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III.

În cadrul acestei reuniuni ministrul Dîncu a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi a evidenţiat nevoia urgentă de deschidere necondiţionată a unor culoare umanitare.

"Prima reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina (Ukraine Defense Consultative Group) a avut loc azi, găzduită în Baza Aeriană Ramstein, Germania, de către secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III.

Reuniunea Grupului Consultativ, la care a luat parte și ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut pe agendă evaluarea situației de securitate din Ucraina, având în vedere continuarea ofensivei militare nejustificate și ilegale a Federației Ruse, aflată acum într-o nouă etapă.

De asemenea, înalții oficiali din domeniul securității și apărării au discutat despre modalitățile de continuare și intensificare a sprijinului pentru Ucraina, în conformitate cu necesitățile de asigurare a apărării și securității acestei țări pe termen scurt, mediu și lung.

În marja reuniunii din Baza Aeriană Ramstein, ministrul Vasile Dîncu a avut o scurtă întrevedere cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, prilej cu care a exprimat solidaritatea deplină cu Ucraina și a transmis disponibilitatea de a menține un dialog constant și deschis ori de câte ori va fi necesar.

Referitor la evoluția conflictului, ministrul Vasile Dîncu a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional, a condamnat atrocitățile comise în orașele și satele Ucrainei și a evidențiat nevoia urgentă de deschidere și funcționare necondiționată a unor culoare umanitare", a transmis Ministerul Apărării

Statele Unite şi aliaţii lor urmează să se reunească lunar, pentru a examina cum să consolideze capacităţile militare ale Ucainei împotrva Rusiei, anunţă marţi secretarul american al Apărării Lloyd Austin, în urma unei întâlniri cu reprezentanţi ai 40 de ţări, în Germania

Comenteaza