Vasile Dîncu: „Nu se pune problema de a trimite soldaţi în Ucraina” / Care este cea mai mare amenințare pentru populație

Vasile Dîncu: „Nu se pune problema de a trimite soldaţi în Ucraina” / Care este cea mai mare amenințare pentru populație
| Foto: digi24.ro

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, miercuri, că nu se pune problema trimiterii de soldaţi sau echipamente în Ucraina, pe agenda CSAT de astăzi fiind o analiză a impactului unui posibil conflict asupra României.

Ministrul susține că pe agenda CSAT de astăzi se află impactul unui posibil conflict asupra României, atât impactul economic, privind rezilienţa generală a societîţii şi impactul asupra opiniei publice.

”Vom propune o serie de măsuri, chiar dacă nu se pune problma unei intervenţii militare a NATO, indiferent de cea ce se întâmplă, sigur că vor fi consecinţe în lanţ asupra securităţii zonei şi chiar asupra întregii Europe”, a declarat Dîncu, precizând că este vorba despre lanţul de aprovizionare cu energie, despre sistemul bancar şi altele.

Despre anunţul Franţei privind prezenţa militarilor săi pe Flancul estic, clujeanul a spus: ”Există doar dorinţa aliaţilor de a fructifica acest plan de a aduce mai multe echipamente, în cazull unui conflict. Nu avem nici termene, dar există proceduri NATO, pentru toate aceste lucruri. În momentul în care va fi cazul, vom putea vorbi şi de proceduri, era vorba mai degrabă de declaraţii şi de proiecte viitoare”.

”Nu se pune problema de a trimite soldaţi sau echipamente în Ucraina”, a afirmat Vasile Dîncu, precizând că nici NATO nu poate să facă acest lucru, dizlocarea acestor trupe putând fi făcută doar dacă este ameninţată o ţară membră a NATO, iar în cazul Ucrainei nu e vorba de acest lucru.

Despre reactivarea rezerviştilor, Vasile Dîncu a spus că acest lucru se face în fiercare an, prin rotaţie, fiind vorba doar de o verificare.

”Activarea rezerviştilor se face în fiecare an, prin rotaţie, este o formă de verificare pe care o facem şi în fiecare an sunt câteva mii de rezervişti care primesc ordin, şi e forma de a face un fel de inventar (..) În niciun caz nu s-a discutat în acest moment despre reactivarea rezerviştilor, nu suntem în aceatsă situaţie”, a afirmat social-democratul, potrivit news.ro.

Despre retragerea angajaţilor din ambasadele din Ucraina, Dîncu a spus că este o chestiune diplomatică pe care nu o poate interpreta. ” De regulă, când se face o retragere de misiuni diplomatice, se întâmplă concertat de ţările care se află acolo”, a spus ministrul Apărării, adăugând că vom vedea ce se va întâmpla în viitor.

Cea mai mare amenințare pentru români sunt facturile

Ministrul Apărării a fost întrebat care este cea mai mare ameninţare asupra poporului român, în acest moment: pandemia, războiul sau facturile uriaşe la energie. Vasile Dîncu a afirmat că ”nu este simplu să evaluezi aceste lucruri”.

”Fiecare din aceste zone are gradul lui de periculozitate, pentru populaţie, însă, în acest moment, cred eu că sunt facturile”, a spus președintele Consiliului Național al PSD.

”Populaţia este, în acest moment, mai mult afectată de facturi decât de situaţia internaţională”, a mai adăugat Dîncu, arătând că nu ştie ce factură a primit la Cluj, el stând la Bucureşti în această perioadă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza