Vasile Dîncu: PSD a rămas fără adversari politici

Vasile Dîncu: PSD a rămas fără adversari politici
| Foto: gdb.rferl.org

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, susține că partidul pe care îl reprezintă crește în credibilitate tocmai aflat în opoziție, fiind ajutat de partidele aflate la putere şi a rămas fără adversari reali. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Strategul PSD-ului a explicat teoria care stă în spatele unui astfel de mecanism de a credibiliza adversarul prin critică negativă.

„Sânt partide sau personaje care în istoria contemporană a Americii, pe care o știm  noi foarte bine din campanii, sau a Europei, au rămas sus doar datorită unei campanii negative pe care au făcut-o adversarii. La un moment dat s-au potrivit cu momentul și contextul și acest lucru i-a ajutat.

Campania continuă negativă decredibilizează și sursa. Pentru că oamenii caută mereu echilibru. În momentul în care cineva critică continuu și vine mereu cu argumente negative începe să producă efectul invers: hai să vedem... ce a făcut el să fie competent să-i tot critice pe ceilalți? Și atunci când se face comparația excesul de campanie negativă îmi produce efectul bumerang.

Ceea ce s-a întâmplat și cu PSD-ul, inclusiv în 2020, pentru că noi am analizat aceste lucruri.  A fost un efect bumerang în 2020: PSD-ul a fost practic sprijinit să se mențină într-o anumită zonă și să crească la peste 30% și prin această continuă victimizare care a venit din partea dreptei, care în loc să vină cu argumente pozitive pentru ei și să spună ce proiecte au și ce vor să facă, au spus că în ultimii 30 de ani a condus PSD-ul și că trebuie să dispară PSD-ul.

A fost o mare greșeală politică după părerea mea. Ne-a sprijinit și ne sprijină în continuare colegii noștri de la putere. Nici nu-mi vine să le spun adversari, pentru că mi se par că devin din ce în ce mai buni prieteni cu noi. Ne sprijină prin campania continuă de atac”, a explicat Dînu, la GOLD FM, citat de publicaţia stiripesurse.ro

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza