Vasile Dîncu: „PSD are un scor foarte bun în momentul acesta, între 35% şi 40%”

Vasile Dîncu: „PSD are un scor foarte bun în momentul acesta, între 35% şi 40%”

Fostul ministru al Apărării, clujeanul Vasile Dîncu, a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, că PSD are un scor foarte bun în momentul acesta, între 35% şi 40%, iar acesta este foarte bun în condiții de criză.

”După părerea mea este un scor foarte bun ce avem în momentul acesta, este un scor între 35 şi 40, nu este sub 35. Este media noastră dintotdeauna. În condiţii de criză, credem că este foarte bună, suntem şi la guvernare. Cu un 37% pentru candidatul tău şi dacă găseşti un candidat şi o coaliţie pentru acest candidat, pentru a câştiga preşedinţia, se calculează voturi în plus din partea nehotărâţilor, a moderaţilor, de la centru, contează abilitatea de a pune candidat, de a-l profila politic şi de a face o platformă de centru stânga poate mult mai extinsă decât am făcut noi şi de a nu-ţi asuma candidatul singur ca un singur partid, că asta a fost marea noastră problemă în ultimii ani”, a spus Vasie Dîncu, potrivit news.ro.

Întrebat despre scenariul unui candidat din afară, sau o susţinere pentru Mircea Geoană, social-democratul a spus că în acest moment partidul este în studiu.

”Acest lucru îl vom hotărî în una martie, aprilie anul viitor, facem cercetări în această perioadă, focus grupuri, căutăm soluţii evident că prima variant este un candidat al nostu care să se poată profila spre un scor de 50 şi ceva la sută. (..) Prima noastră încercare şi una dintre ipotezele pe care ne cercetăm şi care mi se pare că este cea mai bună este să candidezi cu preşedintele partidului pentru că el poate să imobilizeze pe toţi 37% care vin la vot”, a spus el.

Despre o candidatură comună PNL-PSD, clujeanul a spus: ”Nu excludem nimic, noi mergem cu bună credinţă în această alianţă cu liberalii. Nu este exclus, sunt mai multe scenarii pe care le gândim, sigur că trebuie să vrea şi PNL, acest lucru trebuie să vrea şi electoratul. În sondaje, ca să vă spun sincer, oamenii preferă candidaturi comune mai degrabă, dar nu cu majoritate excepţională. (..) Nu este o cerere foarte puternică, este mai mult răspunsul la o întrebare. Oamenii vor mai degrabă pace decât conflict”, a afirmat senatorul PSD.

Potrivit lui Dăncu, comasarea alegerilor ”nu crede că este o chestiune chiar democratică şi constituţională” dar se va discuta în coaliţie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza