Vasile Dîncu: PSD nu va propune un premier

Vasile Dîncu: PSD nu va propune un premier
| Foto: Digi24

Strategul clujean al PSD, Vasile Dîncu, a vorbit despre negocierile cu PNL, despre ce soluţii există pentru ieşirea din criza politică. Acesta a declarat că PSD nu va nominaliza pe nimeni pentru funcţia de premier în cazul în care guvernul Ciucă va pica în Parlament.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, spune că PSD nu poate susţine un guvern minoritar, aşa cum solicită cei din PNL. În cazul în care guvernul propus de Nicolae Ciucă nu trece de Parlament, PSD nu va veni cu o propunere de premier.

„Nu putem nici noi să facem o majoritate, aşa cum nu pot nici liberalii, cum nu poate nici USR, deci n-are rost să mai lungim această perioadă. Cred că mingea este încă în terenul PNL. Ei şi preşedintele României trebuie să se gândească cum vor să flexibilizeze, ca să se poată face majoritate în al 12-lea ceas”, a declarat Vasile Dîncu la Digi24.   

Vasile Dîncu a mai spus că PSD este deschis negocierilor. „Trebuie să găsim o altă soluţie, o soluţie de coaliţie, probabil. Noi suntem flexibili, am arătat acest lucru prin propunerile pe care le-am făcut, am adus trei tipuri de flexibilizare a proiectului nostru. Ne-au spus că sunt prea scumpe. Puteam să discutăm”.  

Liderul PSD aşteaptă să aibă o negociere serioasă cu PNL, deoarece, până acum, au fost doar întâlniri ale şefilor celor două partide. „Cum să sprijinim noi un guvern minoritar, când am spus de la început, de două luni aveam o hotărâre a Consiliului Politic Naţional în care spuneam că nu putem să susţinem un guvern minoritar?”

„Noi nu ne grăbim în niciun fel, nu putem să fim nici cinici și să spunem că este o situație bună pentru noi. Însă dacă am găsi o variantă rațională de discuție și-n următoarea fază, probabil că noi, așa cum am spus de la început, suntem deschiși să discutăm orice variante sunt pentru a scoate România din criză, dar nu acceptăm variante de compromis pe termen scurt”, a arătat liderul social-democrat.

Senzaţia lui Vasile Dîncu este că, actualului premier demis Florin Cîţu, îi convine toată situaţia. „Am avut sentimentul - şi nu numai noi, ci şi analiştii - că de fapt, premierului îi convine mai degrabă să eşueze această încercare cu un alt premier desemnat decât domnia sa”.  

Comenteaza