Vasile Puşcaş: Guvernul trebuie să gândească o strategie de dezvoltare pe termen lung

Vasile Puşcaş: Guvernul trebuie să gândească o strategie de dezvoltare pe termen lung
Fostul negociator-şef al României la UE, Vasile Puşcaş consideră că autorităţile române trebuie să gândească o strategie pe terme lung în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene.

„Guvernul şi autoprităţile au întârziat foarte mult cu intrarea în fondurile euriopene. Dijncolo de slaba absorbţie, auditul pe 2010 - 2011 arată un grad ridicat de neregularităţi care a dus la presuspendare şi poate duce la suspendare, putându-se ajunge până la tăierea unor sume şi alocarea lor în altă parte", a precizat Vasile Puşcaş la Jurnalul de ştiri difuzat joi seară la Realitatea Tv Cluj.

„Dacă guveranţaii vor gândi doar pe termen scurt, atunci în mod cert pe 2013 vom fi dezangajate fondurile. (...) Necazul e că până acum guvernanţii nu au gândit în termen de dezvoltare ci doar de oportunitate", a subliniat Vasile Puşcaş.

Ca soluţie, profesorul universitar a indicat direcţionarea de la buget a unor „calupuri" de sume către proiecte finanţate cu fonduri europene aflate în derulare, în finanţare, respectiv rediscutarea cu Fondul Monetar Internaţional a nivelului deficitelor.

 

Comenteaza