Vești bune pentru ISU Cluj! Ambulanțe SMURD și autospeciale noi + ocuparea posturilor vacante

Vești bune pentru ISU Cluj! Ambulanțe SMURD și autospeciale noi + ocuparea posturilor vacante
| Foto: arhiva

În posesia ISU Cluj vor ajunge mai multe ambulanțe SMURD, autospeciale de apă și spumă, iar posturile vacante vor fi ocupate, a anunțat deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin.

Fostul consilier din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca, deputatul Radu Moisin lucrează în continuare pentru clujeni, și a solicitat sprijinul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu privire la lipsurile și necesitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de parlamentarul clujean, în urma ședinței de bilanț pe anul 2020 a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, în care s-au prezentat lipsurile majore cu care se confruntă această instituție, atât din punct de vedere al dotărilor (fiind necesare ambulanțe pentru SMURD și autospeciale cu apă și spumă), cât și al personalului, deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, a solicitat sprijinul Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, prin intermediul unei întrebări parlamentare.

În răspunsul primit de la MAI se arată că la începutul anului erau 40 de posturi vacante, iar în 2020, „au fost repartizați din instituțiile de învățământ militare 263 subofițeri, dintre care 8 la ISU Cluj” și de asemenea, au fost „deblocate 7 posturi vacante de subofițeri care vor fi scoase la selecție fără concurs.” În vederea eliminării deficitului de personal, pentru ISU Cluj s-a aprobat deblocarea a 5 posturi de ofițeri, dintre care au fost ocupate 4 posturi, iar anul acesta, se dorește ocuparea postului rămas vacant.

După ultimele precizări, la IGSU este în desfășurare o analiză a modului de organizare a intervenției la nivel național, iar în urma rezultatelor, toate subunitățile de intervenție vor fi redimensionate.

Privitor la a doua întrebare ce aduce în vedere creșterea numărului de ambulanțe SMURD și autospeciale de apă și spumă, achizițiile sunt în desfășurare, potrivit răspunsului MAI.

Proiectul „Viziune 2020” confirmă că ISU Cluj a primit „1 Autopompă cisternă pentru incendii de pădure de 3.000 de litri, urmând ca pe timpul derulării proiectului să mai primească 9 Autospeciale de stingere cu apă și spumă de 4.000 litri și 7 Autospeciale de stingere cu apă și spumă de 10.000 litri”, după informațiile MAI.

Totodată, ISU Cluj urmează să primească „1 Ambulanță transport nou născuți în stare critică, 1 Ambulanță specializată pentru pacienți cu risc biologic, 1 Container medical (unitate suport pentru accidente colective) și 2 Autospeciale pentru acces în zone greu accesibile (1 pentru salvamont și 1 pentru IJJ Cluj), prin proiectul „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale – Regiunea Nord-Vest”.

„Angajații și voluntarii din ISU se află în prima linie pentru salvarea vieților și a bunurilor, iar respectul pentru specialiștii pregătiți să ne salveze în orice moment și împrejurare trebuie să se reflecte în organizarea și condițiile de lucru puse la dispoziție. Voi continua să fac demersuri pentru a mă asigura că atât Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cât și Serviciul de Ambulanță Județean primesc personalul și dotările de care au nevoie”, a declarat deputatul Radu Moisin.
Comenteaza