Vicepremierul Ungariei nu se dezminte: "nimeni nu s-a gândit că retrocedarea proprietăţilor furate de statul român e o problemă"

Vicepremierul Ungariei nu se dezminte:
Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, prezent la Congresul UDMR de la Cluj-Napoca, a profitat de ocazie pentru a pune gaz pe focul conflictului dintre români şi maghiari.

"Nimeni nu s-a gândit după aderarea la Uniunea Europeană că instrucţiile bilingve mai pot fi o problemă, că imnul Ungariei e o problemă, că colegiul Miko e o problemă, că retrocedarea proprietăţilor furate de statul român reprezintă o problemă, că membrii comunităţilor sunt în continuare discriminaţi. Nimeni nu-şi imagina că revendicări legitime, unanim acceptate în UE reprezintă un pericol", a declarat el. 

Semjen Zsolt a precizat că maghiarii din Transilvania trebuie să-şi apere cu toate puterile drepturile ce li se cuvin.

"Nu poate fi pus semn de egalitate între revendicări legitime şi xenofobie, rasism sau extremism. Maghiarii din Transilvania nu sunt inferiori altior minorităţi europene. Nu suntem cetăţeni de rangul doi ai ţării. Şi nouă ni se cuvin aceleaşi drepturi care există şi în alte ţări. Nu putem negocia şi nici accepta mai puţin decât aceste drepturi. Fiecare minoritate are dreptul la autonomie", a adăugat vicepremierul Ungariei.

Congresul UDMR se desfăşoară vineri şi sâmbătă la Casa de Cultură a Studenţilor.

Comenteaza