Live Video CORESPONDENȚĂ din Bruxelles | Vicepreședintele Comisiei Europene: "Croația, Bulgaria și România sunt pregătite să intre în Schengen. Micile ezitări sunt politice"

CORESPONDENȚĂ din Bruxelles | Vicepreședintele Comisiei Europene: "Croația, Bulgaria și România sunt pregătite să intre în Schengen. Micile ezitări sunt politice"

Vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, speră ca țările Croația, Bulgaria și România să fie admise, astăzi, în Schengen, în cadrul Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene (UE). 

Jurnalista ZIUA de CLUJ, Anca Mureșan, este prezentă chiar la locul cel mai „fierbinte” al acestei probleme, la Bruxelles, la Consiliului JAI, acolo unde România va afla oficial dacă va adera la Schengen sau nu.

"Lăsați-mă se repet ceea ce Comisia Europeană a spus, public, de multe ori: Croația, Bulgaria și România sunt tehnic pregătite să intre în Schengen. Au făcut tot ceea ce le-am cerut și sunt pregătiți. Micile ezitări care mai există sunt politice. Suntem mai puternici, nu mai slabi prin extinderea Schengen, ceea ce înseamnă un mai mare și mai bun control. Sper că bunul simț și mintea deschisă vor avea de câștigat și vom avea o decizie", a declarat Margaritis Schinas. 

VEZI ȘI CORESPONDENȚĂ din Bruxelles | Consiliul JAI votează astăzi dosarul aderării României la Schengen / SOSIRE delegațiilor

 

loading...
Comenteaza