Victor Ponta, consilier al premierului Ciolacu, declarație șocantă după tragedia de la Crevedia: „Spitalele din străinătate vor doar să trimită facturi uriaşe”

Victor Ponta, consilier al premierului Ciolacu, declarație șocantă după tragedia de la Crevedia: „Spitalele din străinătate vor doar să trimită facturi uriaşe”
| Foto: g4media.ro

Fostul premier al României, Victor Ponta, care în prezent este consilier onorific al lui Marcel Ciolacu, susţine că spitalele din străinătate „vor doar să trimită facturi uriaşe către statul român”, fiind interesate doar de pacienţii care sunt în „stare bună”.

Potrivit fostului prim-ministru, incidentul de la Crevedia demonstrează că „noi” nu învățăm niciodată din greșeli.

„Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienţii care sunt în stare bună. Pacienţii în stare rea sunt lăsaţi în România, să moară aici. Vor doar să trimită facturi uriaşe către statul român, acesta este interesul lor”, a declarat Victor Ponta, la postul de televiziune România TV.

„Incidentul de la Crevedia ne demonstrează că noi nu învăţăm niciodată din greşeli. Sunt două categorii: Cei care învaţă şi proştii. Noi suntem ăia proşti. De ce trebuie întotdeauna ca noi să fim ăia proşti? Au fost lăsaţi pompierii să meargă acolo şi să îşi rişte viaţa. Cineva trebuia să spună: Noi mergem acolo dar nu mergem să murim. Pompierii noştri sunt cei mai importanţi oameni ai acestei ţări şi noi îi aruncăm în foc, la propriu. România a tratat după Colectiv 182 de arşi, acum că sunt şapte începem să îi trimitem prin străinătate”, a adăugat fostul premier.

Raed Arafat îl contrazice

Secretarul de stat din MAI, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), spune că la spitale din străinătate au fost trimise cazurile grave.

„Majoritatea cazurilor care au fost duse sunt cazuri intubate, cazuri complexe, inclusiv dintre pompierii care au avut probleme la mâini au fost transferaţi afară. Ecuaţia care a stat la bază a fost decizia medicală. Nu putem spune că medicii noştri nu ştiu sau nu pot să rezolve, dar când apar cazuri în care ai zeci de pacienţi pe care îi internezi, normal că o parte dintre ei poţi să îi trimiţi în altă parte ca să decongestionezi spitalele care îi îngrijesc. Mai ales că spitalele erau deja cu pacienţi arşi din alte incidente din ţară şi nu erau paturile goale, în aşteptare. Lucru pe care l-am văzut şi când am solicitat din alte ţări.

Sunt ţări mult mai mari decât România şi posibilitatea de oferire de locuri a fost 10, 2, 3 sau 4 pentru că asta este problema cu paturile pentru arşi peste tot, indiferent câte faci în astfel de situaţie, cum era situaţia de acum, cum a fost situaţia când am avut 100 şi ceva de răniţi la Colectiv, atunci e clar că trebuie să decongestionezi într-o formă sau alta”, a explicat şeful DSU.

Comenteaza