Victor Ponta: Nu votăm un Guvern Orban

Victor Ponta: Nu votăm un Guvern Orban

Fondatorul Pro România Victor Ponta a declarat, luni, că, în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece, nu va fi de acord cu un Executiv condus de liderul PNL, Ludovic Orban, precizând că formaţiunea sa îl va propune pentru funcţia de premier pe Sorin Cîmpeanu.

"Din punctul nostru de vedere, şi aici nu vorbim de persoana Ludovic Orban, vorbim de ideea de a înlocui Guvernul PSD-ALDE, condus de doamna Dăncilă, cu un Guvern PNL, condus de domnul Orban. Este o idee greşită, nu e legitimată prin vot, nu poate funcţiona şi noi nu o vom sprijini. (...) Nu votăm un Guvern Orban, l-am propus pe Sorin Cîmpeanu, despre care n-am auzit de la niciun PSD-ist decât vorbe de laudă", a afirmat fondatorul Pro România, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Ponta a precizat că susţine moţiunea de cenzură pentru căderea Cabinetului Dăncilă.

"Ne dorim şi vom sprijini ideea înlocuirii guvernului actual cu un Guvern mult mai competent, cu un guvern capabil să conducă România în anul Centenarului, să prezinte România anul viitor în timpul preşedinţiei Uniunii Europene, oameni pregătiţi pentru funcţia pe care o ocupă în acel Guvern. (...) Vom sprijini orice efort de înlocuire a actualului Guvern. Ideea nu este doar să dai jos un Guvern. Nu poţi să vii să spui doar dăm jos guvernul şi vedem ce e după. (...) Facem un apel către iniţiatorii moţiunii, PNL şi USR, de a discuta şi azi şi mâine şi miercuri cu toţi cei dispuşi din PSD, din ALDE, cu noi de la PRO România, cu ceilalţi din celelalte partide, pentru a încerca să spunem foarte clar, nu dăm jos guvernul PSD, să îl înlocuim cu PNL, înlocuim un guvern incompetent", a explicat fostul prim-ministru.

Moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", depusă de PNL, USR şi PMP, va fi citită, luni, în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, dezbaterile şi votul fiind programate pentru şedinţa de miercuri

Comenteaza