Victor Ponta: Suntem pregătiţi să declanşăm procedura de suspendare a preşedintelui, dacă promulgă Legea Pensiilor

Victor Ponta: Suntem pregătiţi să declanşăm procedura de suspendare a preşedintelui, dacă promulgă Legea Pensiilor
Preşedintele PSD, Victor Ponta (foto), a precizat că social-democraţii sunt pregătiţi să declanşeze procedura de suspendare a preşedintelui României, Traian Băsescu, dacă acesta va promulga Legea cu privire la sistemul unitar de pensii, în forma adoptată de Camera Deputaţilor.

Reprezentantul PSD a precizat că dacă preşedintele va promulga legea respectivă vor fi îndeplinite toate condiţiile pentru demararea procedurii şi va solicita atât conducerii social-democrate cât şi celorlalte grupuri parlamentare sprijinul.

Conform lui Ponta, Legea Pensiilor a fost adoptată în mod fraudulos de Roberta Anastase (preşedintele Camerei Deputaţilor, n.red.) la cererea personală a preşedintelui.

“Dacă Traian Băsescu va promulga legea pensiilor adoptată prin fraudă de Roberta Anastase la cererea sa personală, voi solicita conducerii PSD, de asemenea colegilor de la PNL, PC, celor de la UDMR şi minorităţilor să fie de acord, vom începe procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui şi vom solicita tuturor grupurilor să voteze”, a precizat Ponta. El a specificat că dacă legea va fi promulgată în forma adoptată de Camera Deputaţilor preşedintele încalcă un alineat al unui articol din Constituţie.


Comenteaza