News alert Video Victorie pentru Alianța 2020 USR-PLUS. ICCJ a anulat decizia BEC

Victorie pentru Alianța 2020 USR-PLUS. ICCJ a anulat decizia BEC

USR și PLUS pot candida împreună la alegerile europarlamentare. Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a anulat decizia Biroului Electoral Central (BEC), în urma contestației depuse de cele două partide. Decizia pronunțată vineri este definitivă.

Alianţa USR-PLUS a contestat, vineri, decizia Biroului Electoral Central care i-a respins înscrierea în alegerile europarlamentare. „Vom merge mai departe, indiferent de decizia ICCJ în care avem foarte mare încredere”, a spus Dan Barna, la Timişoara.

Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR - PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă, joi, de Biroul Electoral Central. Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că este o insultă la adresa electoratului şi un act nedemocratic total şi a avertizat că cele două partide vor face demersurile necesare şi vor protesta "până când acest act nedemocratic şi ilegal va fi îndreptat".

Potrivit deciziei BEC, în Registrul partidelor politice figurează că Nicuşor Dan este preşedintele USR, iar Raluca Daneş este preşedintele PLUS.

Vineri, Nicuşor Dan s-a reînscris în USR pentru a putea contrasemna în mod legal protocolul alianţei USR-PLUS.

Comenteaza