Viorel Cataramă vrea să repună PNL în matca sa firească. Ce clujean a semnat pentru susţinerea moţiunii lui

Viorel Cataramă vrea să repună PNL în matca sa firească. Ce clujean a semnat pentru susţinerea moţiunii lui
Viorel Cataramă a venit în premieră la Cluj în căutare de voturi pentru congresul din iunie. El promite să facă din PNL cel mai mare partid din România, dar pune condiţia revenirii partidului la valorile pure de dreapta

„Dacă voi fi ales preşedinte duc PNL la 47% şi termin paertiduleţele care se pretind de dreapta PMP şi ALDE - alipite PSD - şi USR, fără doctrină, care nici ei nu ştiu ce susţin", s-a angajat Cataramă în faţa presei clujene. El a spus că pentru asta e suficient să fie recâştigat electoratul de dreapta. „PNL e într-o confuzie ideologică, cu derapaje socialiste, a lăsat PSD să ia măsuri de dreapta, reduceri de taxe. (...) Spre deosebire de contracandidaţii mei, pe mine nu mă interesează electoratul de stânga, nu vreau să-i mulţumesc pe cei de stânga, mă interesează oamenii de dreapta, cei care muncesc şi produc în această ţară", a spus Cataramă. El a afirmat că singurul guvern de dreapta pe care l-a avut România în ultimii 27 de ani a fost guvernul Boc.

Cataramă a afirmat că a fost încurajat să-şi depună candidatura la şefia PNL de un sondaj de opinie, potrivit căruia propunerile sale, printre care eliminarea ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă, privatizarea învăţământului şi a sănătăţii s-ar bucura de susţinerea a 57% dintre alegătorii de dreapta. El a spus că ar avea deja susţinerea a zece organizaţii judeţene liberale, deşi a explicat că nu-l interesează să obţină sprijinul preeşdinţilor de organizaţii ci al delegaţilor la congres. „Eu nu discut cu preşedinţii de organizaţii care şi-au anunţat susţinerea pentru unul sau altul dintre candidaţi înainte de a vedea moţiunile acestora. Eu caut sprijinul delegaţilor la congres, nu mă interesează sprijinul celor care tranzacţionează voturi contra funcţii sau favoruri", a afirmat Cataramă. Cunoscutul om de afaceri s-a lăudat că a obţinut sprijinul fostului deputat clujean Petru Călian (care face tot afaceri cu mobilă, ca şi Cataramă) şi a controversatului bistriţean Ioan Oltean.

El spune că a cerut conducerii partidului să ia măsuri care să elimine orice posibilitate de a controla voturile care vor fi date la congres. „Preşedinţii de organizaţii le impun oamenilor să-şi fotografieze votul cu telefonul mobil. Am sesizat conducerea partidului şi am cerut să fie montate camere de luat vederi în cabinele de vot şi să se interzică accesul cu telefoane mobile sau cu camere de luat vederi, aşa că voturile nu vor mai putea fi controlate şi fiecare delegat la congres va putea vota doar potrivit propriei conştiinţe", a afirmat Cataramă, felicitând conducerea organizaţiei PNL Cluj care a decis să lase mână liberă propriilor delegaţi la congres în privinţa votului pentru preşedinte.

Cataramă susţine că PNL s-ar afla în pragul unei noi sciziuni. „În partid sunt două cooperative, două tabere ireconciliabile, s-a creat o falie adâncă, care prefigurează o nouă situaţie de tip Tăriceanu sau Stolojan. Eu nu aparţin niciunei tabere, eu vreau să readuc unitatea în PNL", a clamat Cataramă.

 

Etichete
Comenteaza