Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD. Noua echipă de la conducere

Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD. Noua echipă de la conducere

Viorica Dăncilă a anunţat, marţi noaptea, în şedinţa Comitetului Executiv (CEx), că demisionează din funcţia de preşedinte al PSD.

Conducerea PSD a demisionat, marţi noaptea, la presiunile social-democraţilor, nemulţumiţi de rezultatele partidului la alegerile prezidenţiale. Astfel, Dăncilă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD, Eugen Teodorovici din funcţia de preşedinte executiv şi Mihai Fifor din cea de secretar general.

Marcel Ciolacu va prelua interimar şefia PSD, iar Paul Stănescu va fi interimar în poziţia de secretar general al partidului. Au fost decişi şi alţi opt vicepreşdinţi regionali. Congresul va fi organizat într-o lună şi jumătate, a declarat Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, scrie Mediafax.

Eugen Teodorovici rămâne simplu membru al PSD. Anterior demisionaseră din funcţiile de vicepreşedinţi ai PSD Carmen Dan, Lia Olguţa Vasilescu, Gabriel Zetea, Roxana Mînzatu, Marian Oprişan şi Dragoş Benea. Dăncilă a anunţat în ultimul moment al reuniunii CEx că demisionează din funcţie, a adăugat Tudorache.

Pe parcursul şedinţei nu ar fi vrut să demisioneze nici ea, nici Eugen Teodorovici. Congresul va avea loc undeva în februarie sau martie, a declarat, la finalul unui CEx de şase ore, senatorul Niculae Bădălău.

Ciolacu: Nu a picat niciun cap azi. Am ajuns la concluzia că trebuie o resetare în PSD, nu un măcel

Marcel Ciolacu a declarat că Dăncilă a demisionat din propria iniţiativă, după ce CEx a stabilit că este necesară o "resetare" a PSD. „Aş vrea să îi mulţumesc doamnei Viorica Dăncilă, fostul nostru preşedinte. E pentru prima oară când eu am participat la un CEx în care toţi liderii şi-au spus opinia şi aşa a fost condusă doamna Dăncilă să se audă părerea tuturor. Un CEx matur care a fost pe fond, nu de formă.

Cu toţii am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului şi nu făcut un măcel. De fapt şi de drept nu a picat niciun cap azi, iar o premieră pentru PSD, fostul preşedinte se regăşeşte în echipa partidului”, a spus Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei CEx al PSD.

Comenteaza