Viorica Dăncilă: Nu pot eu să spun dacă cineva mai poate sau nu conduce DNA

Viorica Dăncilă: Nu pot eu să spun dacă cineva mai poate sau nu conduce DNA
Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri seară, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că nu se poate pronunţa dacă o anumită persoană poate conduce sau nu DNA, dar şi-a exprimat îngrijorarea că pot fi făcute probe împotriva unui prim-ministru.

Premierul a anunţat că îi va solicita ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu care va discuta joi, să iasă cu o declaraţie publică referitoare la ultimele informaţii apărute în spaţiul public legate de DNA.

Întrebată la sediul PSD dacă Laura Codruţa Kovesi mai poate conduce DNA, premierul Dăncilă a spus: "Nu cred că pot eu să spun dacă cineva poate sau nu mai poate conduce DNA. Cetăţenii trebuie în continuare să aibă încredere în instituţiile statului, trebuie să aibă încredere în justiţie. Nu trebuie să vorbim despre întreaga justiţie, să acuzăm întreaga justiţie, dar trebuie să redăm credibilitatea oamenilor în justiţie".

Viorica Dăncilă a adăugat că este îngrijorată şi nu se simte confortabil atât timp cât "pot fi făcute probe pentru un prim-ministru".

"Eu, ca prim-ministru, sunt îngrijorată şi nu mă simt confortabil, aşa cum am spus, în momentul în care am văzut că pot fi făcute probe pentru un prim-ministru", a spus aceasta.

Întrebată dacă se referă la un posibil dosar al său, în acest context, premierul a arătat că "orice este posibil".

"Orice e posibil, dacă acolo a existat un precedent, poate exista şi al doilea precedent, dar eu cred că toate aceste detalii le poate da cineva care este îndreptăţit să o facă, adică ministrul Justiţiei", a mai declarat premierul.

 

Comenteaza